Buurman Gooische legt zich neer bij uitspraak Raad van State

Hockeyvereniging Gooische is een stap dichterbij de bouw van een nieuw clubhuis en de herinrichting van het complex. De inhoudelijke bezwaren van Bert van Amstel, een buurman van de club, zijn door de Raad van State van tafel geveegd.

Om de ruimte van het sportcomplex efficiënter te kunnen benutten, wil Gooische het clubhuis richting het midden van het terrein verplaatsen. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om twee velden een kwartslag te draaien. Omdat één van de velden dan pal naast de woning van Van Amstel komt te liggen, moet er een geluidsscherm van 35 meter lang en 3,5 meter hoog langs zijn tuin komen.

Die plannen mogen dus doorgaan, heeft de Raad van State nu bepaald. Door het draaien van de velden vreest Van Amstel aantasting van de privacy, lichtoverlast, overwaaiend sproeiwater en herrie van doorschietende ballen.

Reactie Van Amstel

‘Voor ons is het rampzalig, maar de uitspraak ligt er en zullen we moeten respecteren’, zegt Van Amstel. ‘Het is wel zo dat mijn mening niet is veranderd, het maakt zeer grote inbreuk op ons welzijn. De praktijk moet uitwijzen wat de gevolgen zijn.’

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...