Coevordense hockeymarathon voor goed doel: ‘Het is ons gelukt!’

De hockeymarathon die zaterdag en zondag 9 en 10 juli op de velden van Coevorden plaatsvond heeft €2300 opgeleverd voor het Röpcke – Zweers ziekenhuis in Hardenberg. Met het geld worden cadeautjes gekocht voor de kinderafdeling. Het ziekenhuis mag de 14-jarige Xiamara Boxem en haar vriendin Daphne Steunenberg, ook 14, bedanken voor de organisatie.

Een keukentafel en een raar tijdstip. Dat bleek de ideale combinatie voor de meiden te zijn om dit idee te verzinnen. Om 5 uur ’s ochtends viel het ze in. ‘ We hadden het erover dat we allebei graag iets voor een goed doel wilden doen. We vinden het belangrijk dat kinderen kunnen sporten want we houden zelf heel erg van sport. Na veel denk- en uitzoekwerk zijn we op het idee gekomen om 24 uur lang te gaan hockeyen voor de kinderen in het Röpcke-Zweers ziekenhuis Hardenberg.’

Vol programma

Het tweetal had samen met andere jeugdleden een heel programma bedacht om de 24 uur vol te krijgen. De zaterdag begon met verschillende clinics die van 13:00 tot 16:00 uur duurden. Daarnaast waren er nog allerlei andere activiteiten voor de jeugd georganiseerd; je kon geschminkt worden en er was een ballonkunstenaar. Na de clinics werd er heel de nacht door gehockeyd in 5 tegen 5 wedstrijden van  2 keer 20 minuten. De teams werden samengesteld door de opgegeven ploegen (8 personen) op te splitsen en te verrijken met een speler van Coevorden.

Donaties

Om zo veel mogelijk geld op te halen werden er allerlei plannen bedacht. Zo werden deelnemende teams gevraagd geld te geven, maar gingen de meiden ook met andere Coevordense hockeyers op pad om prijzen voor de loterij, of andere giften te verzamelen. ‘De trekking van die loterij was op 10 juli, tijdens het eindigen van het evenement. En op de dag zelf hebben we de extra prijzen die we van de winkels hadden gekregen verloot.’

‘Ook hebben we mensen op de club gevraagd om bij vrienden en bekenden langs te gaan voor een donatie.  Op de dag zelf is er een aantal collectebussen neergezet en verkochten we eten. Dat er uiteindelijk €2300 binnenkomt is fantastisch. We waren al tevreden geweest met €1500. Het allermooiste moment van de hele marathon was toen alles klaar was, we elkaar konden aankijken en zeggen: ‘We hebben het gedaan het is ons gelukt’.


Wat vind jij? Praat mee...