Drama voor Wageningen: hockeyhal ingestort door sneeuw

Onder druk van een dikke laag sneeuw van zeker tien centimeter is donderdagnacht de zaalhockeyhal van de Wageningsche Mixed Hockeyclub (WMHC) ingestort. De gigantische tent, die begin december met veel moeite werd opgezet, is zwaar beschadigd en alleen de zijkanten staan nog overeind. Omdat repareren geen optie is, moet de club nu hard op zoek naar sporthallen in de buurt om het zaalseizoen af te kunnen maken. 

‘Dit is een drama voor de club en we zitten met de handen in ons haar’, laat clubvoorzitter Niek-Jan Bink weten. ‘De afgelopen jaren moesten onze leden al voor zaaltrainingen uitwijken naar de regio. Zelfs tot aan Barneveld aan toe. Nu konden we deze mooie tent huren van Leonidas en dan gebeurt er dit. De tent kan naar de schroot en we moeten zoeken naar oplossingen.’

Grootste zorg

De voorzitter stelt dat zijn grootste zorg het onderbrengen is van de trainingen en wedstrijden die er voor de rest van het zaalseizoen gepland stonden. Een hele opgave, maar Bink is positief gestemd. ‘We moeten en gaan dit snel oplossen. De sporthal van de Universiteit van Wageningen wordt in deze periode, met name in het weekend, weinig gebruikt. Dus daar kunnen we hopelijk komend weekend al terecht. En de gemeente heeft ook nog een sporthal die afgebroken gaat worden, maar waar we voorlopig ook nog wel kunnen spelen. Er zit alleen geen bar meer in.’

Geen vervanging

Welgeteld anderhalve maand hebben de vele spelers en speelsters van WMHC kunnen genieten van de luxe van een eigen zaalhockeyhal op de club. Nu ziet het er naar uit dat het nog een hele tijd kan duren voordat ze weer een eigen indoorlocatie hebben. Bink: ‘We hebben net een nieuw waterveld aangelegd, dus financieel gezien valt te betwijfelen of we komend seizoen weer een tent kunnen aanschaffen of zelfs ook maar huren. We moeten ook de schade nog inventariseren, want de palen van de tent zijn ook in het onderliggende kunstgrasveld geslagen.’

Geschrokken terreinmeester

Het slechte nieuws bereikte donderdagmorgen als eerste de terreinmeester van de club, Arre-Jan van Willigen. Hij werd in alle vroegte gebeld door de chauffeur die de club wekelijks voorziet van nieuwe diesel om de kachel van de tent mee op te stoken. ‘Hij vertelde dat hij rechtsomkeert moest maken omdat de hele tent was ingestort. Toen schrok ik best even. Ik ben hierna direct in de auto gestapt en bij aankomst zag ik meteen dat het goed mis was en dat er op deze locatie een streep door het zaalseizoen kon worden gezet’, aldus de geschrokken terreinmeester.

Zaalhockeytent WMHC ingestort door dikke sneeuwlaag

Zaalhockeyhal WMHC ingestort door dikke sneeuwlaag

Vrijdag de dertiende

Nu de hal na afgelopen nacht onbruikbaar is geworden, rest het bergen van de schade. En dat wordt nog een hele klus volgens Van Willigen: ‘Deze tent bestaat uit veel ijzer en grote stukken zeil en door de deken van sneeuw die daar op ligt kunnen we vooralsnog niks opruimen. Met de sneeuwbuien die er aan zitten te komen, zal dat voorlopig ook nog wel niet gebeuren. We moeten wachten op beter weer en ons laten adviseren door bedrijven die hier ervaring mee hebben. Je kan wel zeggen dat dit echt een vrijdag de dertiende voor ons is.’

Vloer gered

Eén klein lichtpuntje op deze vervelende dag voor de Wageningse hockeyvereniging is dat de vloer van de hockeyhal wel hier en daar beschadigd is, maar op een nieuwe locatie waarschijnlijk na een paar kleine reparaties wel weer bespeeld kan worden. ‘Dat is tenminste nog iets’, besluit Van Willigen.

Wageningensche Mixed Hockeyclub - Indoorhal beschadigd door sneeuw 3

 


4 Reacties

 1. Topkeepertje

  Hoe lullig het ook is voor Wageningen dit had je toch aan zien komen . Er had toch iemand de tent regelmatig kunnen controleren ?

 2. Derrick Bijker

  Ik heb een groot respect voor keepers binnen de hockeywereld, maar voor jou steeds minder. Dit had je toch aan zien komen........Wel makkelijk scoren hoor.

  1. Topkeepertje

   Als ze in de media gewaarschuwd wordt voor een pak sneeuw en ook nog voor storm moet er toch wel een belletje gaan rinkelen bij je . Zelfs daken van supermarkten houden het vaak niet onder het gewicht van 10 CM sneeuw laat staan zo' n dun tentzeiltje . Mij was het in ieder geval niet gebeurd .

 3. rop

  Vreselijk drama voor Wageningen, ik hoop dat ze snel weer oplossingen vinden. Succes!


Wat vind jij? Praat mee...