Driemaal ‘Hockey & Music’ in Leiden

Hockey en muziek gaan uitstekend samen. Dit bleek al in de Sublime FM Music Lounge op het WK in Den Haag, waar hockeyliefhebbers konden genieten van swingende jazzklanken. Een vervolg kon dus niet uitblijven.

De KNHB, in samenwerking met Buma Cultuur, saxofonist Bart Wirtz (bekend met de hockeywereld via zijn partner, ex-international Sylvia Karres), een groep van musici en drie enthousiaste Leidse hockeyverenigingen verzorgen daarom in augustus en november drie dagen bomvol Hockey & Music.

Logische combinatie

‘De werelden van muziek en sport kunnen elkaar verrijken. Beide staan in het teken van inspanning en ontspanning, spelen in teamverband en elkaar inspireren’, aldus Wirtz. Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat vier op de vijf Nederlanders een gecombineerd aanbod van sport en cultuur in (sport)accommodaties heel logisch vindt. Meer dan de helft van de ondervraagden wil bij een club lid worden waar sport- én cultuuractiviteiten worden georganiseerd.

Programma

Op zaterdag 29 augustus trapt Roomburg af met een mooi Hockey & Music-programma, daarna volgen Alecto (zondag 30 augustus) en LOHC (zondag 1 november).

Roomburg – zaterdag 29 augustus

  • 10.00: workshop zeemansliederen voor senioren (65+) uit de wijk en leden o.l.v. zeemanskoor ‘Rumor di Mare’.
  • 10.00 – 12.00: hockeyactiviteiten door de jongste jeugd op de velden.
  • 13.00 – 17.00: Hockey & Music activiteiten voor de jeugd van 8 tot 14 jaar, zowel voor leden als niet-leden van de scholen, inclusief muziekworkshops in samenwerking met de Rockademy en hockeyclinics.
  • 17.00: lustrumborrel met livemuziek door Leids gearriveerd (Lo van Gorp) en aanstormend talent.

Wees welkom: leden van Roomburg, buurtbewoners, sponsoren, gemeente en pers!

Alecto – zondag 30 augustus

  • 10. 30 – 13.00: activiteiten voor jeugd tot en met 12 jaar, zoals hockeyclinics op het veld en muziekclinics in het clubhuis.
  • 13. 00  – 14.30: Muzikaal intermezzo door het Viswijvenkoor.
  • 14.30 – 16.30: muziekworkshops voor jeugd van 12 tot en met 18 jaar, die gegeven worden in samenwerking met Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp en de Rockademy.
  • 16.30 – 19.00: open podium en een band.

LOHC – zondag 1 november

Het programma is nog niet definitief. In ieder geval zullen er workshops percussie, zang en ‘ontmoet de instrumenten’ zijn. Hou de website in de gaten!

#Hockeymusic

Hockey.nl zal verslag doen van Hockey & Music onder de hashtag #hockeymusic. Heb je leuke berichten, foto’s of video’s van Hockey & Music? Gebruik de hashtag of stuur ze naar redactie@hockey.nl.

Meer informatie

Hockey & Music wordt mede mogelijk gemaakt door de KNHB en BUMA Cultuur. Wilt u meer weten over dit project of wilt u zelf aan de slag met culturele activiteiten op uw vereniging, neem dan contact op met de redactie van hockey.nl.


Wat vind jij? Praat mee...