Dringende oproep voorzitter Derby aan gemeente Zwijndrecht

Derby-voorzitter Hinrich Slobbe doet aan de vooravond van kerst een dringende oproep aan de gemeente Zwijndrecht: met elke zaterdag 600 hockeyende kinderen op de 3 – versleten – velden, groeit de club uit haar jasje. De voorzitter vreest dat de KNHB de velden zal afkeuren. Daarnaast is hij realistisch: uitbreiding op de huidige locatie is niet mogelijk, door de omringende sportvelden van andere verenigingen.

Tegen RTV Rijnmond vertelt Slobbe dat de club in 1998 een convenant heeft getekend. Hierin staat dat de club zelf verantwoordelijk is voor de kosten van nieuwe velden, maar dat 1,5 miljoen euro ‘vandaag de dag niet haalbaar is’. De Zwijndrechtse gemeente geeft in een reactie aan dat het probleem helder is en dat ze gaan kijken naar een oplossing.

Vuilnisbelt

Als blijkt dat er een 4e veld zou moeten en kunnen komen, dan zit er voor Derby niks anders op dan te verhuizen naar een andere locatie. En die is er al; een oude vuilstortplaats op het Noordpark. Daar mogen geen huizen gebouwd worden. Slobbe: ‘Wij hockeyen wel graag op afval.’


Wat vind jij? Praat mee...