Duurzaam Wijchen heeft toch geen nieuw veld nodig

De Gelderse hockeyclub Wijchen gaat investeren in een duurzame locatie. Op die manier is het niet meer nodig om voor €400.000 een 4e veld aan te leggen. Daar was eerder wel behoefte aan, om het groeiende aantal leden te kunnen huisvesten. Er wordt onder andere geïnvesteerd in LED-verlichting, waardoor er zonder veel extra energiekosten tot veel later op de velden getraind kan worden. 

Het besluit om de club duurzamer te gaan maken werd afgelopen donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad van Wijchen. In dat besluit is opgenomen dat er LED-verlichting wordt aangebracht op de velden, 116 zonnepanelen worden geplaatst op het dak en in het clubhuis een superzuinige boiler komt. De benodigde € 150.000 kan de club opbrengen door een toegekende subsidie.

Oprekken

Doordat de energiekosten drastisch omlaag gaan is het voor Wijchen mogelijk om langer door te trainen in het donker. Ook zal er met de aanvangstijden van wedstrijden worden gespeeld. Hierdoor is de aanleg van het 4e veld, waar eigenlijk niet eens plek voor is, niet meer nodig.

‘De extra milieubelasting door langere branduren van de veldverlichting en verwarming van het clubhuis zijn minimaal door de verduurzaming’, zegt penningmeester Corné Schipper. Hij is al gestart met de onderhandeling van de offertes en planning. De aanleg van de LED-verlichting gaat in september plaatsvinden en alle maatregelen rondom verduurzaming zijn waarschijnlijk eind dit jaar afgerond.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...