Eerste Meet-n-Move sportdag voor vluchtelingenkids op HGC

Op HGC wordt op 21 oktober, mede op initiatief van HGC-captain Floris van der Linden, de 1e Meet-n-Move sportdag georganiseerd voor vluchtelingenkinderen en Nederlandse kinderen. Maar de stichting Dutch Integration Group, die de sportdag organiseert, mikt op meer dan alleen een leuke dag voor de kids: het is een middel om ook ouders bij de club te betrekken, en hen mogelijk vrijwilliger te laten worden.

Vluchtelingen kunnen voortaan sneller aan de slag als vrijwilliger, maakte minister Asscher van Sociale Zaken 4 oktober bekend. De Nederlandse sportverenigingen draaien voor het grootste gedeelte op vrijwilligers en kunnen een paar extra handen goed gebruiken. Alleen: vluchtelingen hebben de weg naar de sportclubs nog niet gevonden, beredeneert de stichting.

Sporten én vrijwilliger worden

De sportdag, waarop Nederlandse kinderen in de leeftijd van 9  to 12 jaar samen gaan sporten met vluchtelingenkinderen op een sportvereniging, moet daar verandering in brengen. 
Daardoor komen de kinderen in contact met het Nederlandse sportverenigingsleven, en wanneer ze ergens lid worden kunnen hun ouders benaderd worden als vrijwilliger.

Internationals

HGC trapt af, en organiseert op 21 oktober de 1e Meet-n-Move sportdag. Oranje-internationals Jorrit Croon en Valentin Verga zijn erbij en begeleiden de dag. Het is de bedoeling dat de sportdagen ook op andere sportclubs te gaan organiseren. Hier kun je je inschrijven voor 21 oktober.


Wat vind jij? Praat mee...