GCHC trots op stijlvolle (naakt)kalender

Hij is er hoor, de (naakt)kalender van GCHC. De Groningse hockeysters en hockeyers gingen uit de kleren voor fotograaf Ewoud Broeksma, die daarnaast ook plaatjes schoot van typische GCHC-tradities. De eerste reacties op de verjaardagskalender zijn volgens de club positief. ‘Ik denk dat we erg tevreden mogen zijn.’

Sander Leone, van de sponsorcommissie van GCHC, bedacht het plan voor de kalender. ‘Het wordt voor verenigingen steeds moeilijker om sponsoring te vinden. Soms moet je creatief zijn om je gestelde doelen te behalen.’ Het oorspronkelijke idee was om een écht pikante kalender te maken, maar dat plan ging al snel van tafel. ‘Het moet ons natuurlijk niet later in onze toekomst en carrière gaan achtervolgen. De uitdaging voor ons was dus om de balans te vinden en er voor te zorgen dat het écht de moeite waard zou zijn, om deze kalender aan te schaffen.’ Dat is volgens Leone goed gelukt. Het resultaat is een stijlvolle kalender met mannelijk en vrouwelijk schoon én de GCHC-tradities in beeld.

Tradities

Het stoelvechten, bijvoorbeeld. Dat is al jarenlang een traditie op GCHC, vertelt Leone. ‘De Koningen (H6) en de Gieren (H3) zijn al sinds mensenheugenis rivalen van elkaar. Tijdens de laatste TD van de herfstcompetitie, proberen de Koningen traditiegetrouw de troon van de gieren, ‘De Gierenstoel’, uit het clubhuis te krijgen. Echter laten de Gieren dit niet zomaar gebeuren, wat een enorme, vriendschappelijke vechtpartij oplevert.’

5722-900

Mixdag en scorebord

‘De laatste foto is voor de mensen waar we deze kalender voor gemaakt hebben’, stelt Leone. ‘Jaarlijks organiseren wij de Mixdag, een dag voor verstandelijk beperkten. Die komen de hele dag voetballen, karaoke zingen en spelletjes spelen. Wij hopen met de opbrengst extra te kunnen uitpakken voor ze dit jaar.’ Naast het financieren van deze dag wil GCHC met de opbrengst van de kalender, ook een nieuw scorebord aanschaffen.

5762-800

‘Gaat de goede kant op’

Inmiddels zijn er al meer dan 200 kalenders verkocht. ‘Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet’, stelt Leone.

De kalender is te bestellen door een mailtje te sturen aan spoco@gchc.nl

 


Wat vind jij? Praat mee...