Geen centrale afgelasting: keuring velden zondag bij clubs

Er komt geen centrale afgelasting voor de hockeywedstrijden die voor dit weekend zijn gepland. De clubs moeten zelf de velden keuren om te bepalen of duels kunnen worden gespeeld. Bij de Hoofdklasse gaat dit in overleg met de consul. Dat heeft de KNHB vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Diverse Hoofdklasse-clubs schatten in dat zondag, als de dooi zijn intrede gaat doen, gewoon op de watervelden kan worden gespeeld. Lukt dat niet, dan zijn ze verplicht om uit te wijken naar een zandveld op hetzelfde complex. Voor zaterdag staan diverse inhaalduels bij de Jeugd gepland. Op zondag zijn er, naast diverse inhaalwedstrijden, volledige speelronden in de Eerste Klasse, Overgangsklasse en Hoofdklasse. Voor wedstrijden die worden afgelast, gelden de volgende inhaaldata.

  • Hoofdklasse Heren 16 maart
  • Hoofdklasse Dames 2 april
  • Overgangsklasse (D+H)
  • Eerste Klasse (D+H) 31 maart

Bekerhockey

In de Hoofdklasse worden bij de Heren en Dames zondag de eerste speelronde na de winterstop afgewerkt. De dames zouden eigenlijk vorige week al starten, maar door de vorst werd toen de volledige speelronde afgelast. Ook de kwartfinales van de Gold Cup gingen donderdagavond niet door. De speelronde uit de Hoofdklasse wordt volgende week vrijdag ingehaald. De kwartfinale van de Gold Cup wordt op donderdag 15 maart om 20:30 uur gespeeld.


Wat vind jij? Praat mee...