Groen licht fusie Delta Venlo betekent promotie Doetinchem en PW

Het Nederlandse hockey is een nieuwe fusieclub rijker: Delta Venlo is met ingang van het nieuwe seizoen nog de enige hockeyclub van Venlo. Blerick, Venlo en Tegelen houden na dit seizoen op te bestaan, nadat de leden van die clubs vrijdagavond massaal hebben ingestemd met de fusie. De blijdschap daarover was niet alleen groot bij de leden van de Venlose clubs, maar ook bij Doetinchem H1, PW D1, Graspiepers H1, Liberty H1 en Venray H1. Deze clubs promoveren door de vrij gekomen plekken namelijk alsnog.

De eerste teams van Delta Venlo hockeyen komend seizoen beide in de Eerste Klasse. Zijn nemen de plaatsen in van Venlo, dat van de drie clubs de hoogst spelende teams heeft. Door de fusie verdwijnen de vier standaardteams van Blerick en Tegelen uit de competities. Daarvan worden drie plekken van onderaf ingevuld, omdat Tegelen Dames 1 in de vierde en laagste klasse speelt.

De vrijgekomen plekken zijn opgevuld met de gemiddeld best presterende teams uit de voortijdig beëindigde competitie. Net zoals dat eerder in de week onder meer al gold voor Oss D1 dat profiteerde van de vrijwillige degradatie van Weert D1.  De KNHB kon daardoor vrijdagavond Doetinchem H1, PW D1, Graspiepers H1, Liberty H1 en Venray D1 informeren dat het jawoord van de leden van de Venlose hockeyclubs voor hen promotie betekent.

Klasse Reden Ingevuld door
Heren 2e klasse (C) Vrije plek ontstaan door fusie Blerick H1 Doetinchem H1
Dames 2e klasse (C) Vrije plek ontstaan door fusie Blerick D1 PW D1
Heren 3e klasse (D) Vrij plek ontstaan door doorschuiven Doetinchem H1 Graspiepers H1
Heren 3e klasse (C) Vrije plek ontstaan door fusie Tegelen H1 Liberty H1
Dames 3e klasse (D) Vrij plek ontstaan door doorschuiven PW D1 Venray D1

Venray Dames 1 promoveert naar de derde klasse.

Trots

Instemming van de leden had Jeroen Bakkers, de voorzitter van de kersverse nieuwe hockeyclub, van tevoren wel verwacht. Maar de preses was na afloop toch trots op de massale steun van de leden, die via separate online algemene vergaderingen hun stem konden uitbrengen. ‘Er hebben in totaal bij de drie verenigingen slechts zeven leden tegen gestemd. Die massale steun doet ons goed. Daar hebben we de afgelopen periode ook heel hard voor gewerkt. Het is een beloning voor al die vrijwilligers die zich hebben ingezet. Ik heb inmiddels tientallen berichten met felicitaties gekregen. Het wordt een mooie avond’, zo sprak de voorzitter van Delta Venlo.

Bakkers was een van de voortrekkers van het fusieproces van Delta Venlo dat al met al ruim 2,5 jaar in beslag heeft genomen. De drie clubs en de gemeente startten destijds voortvarend, maar moesten onderweg tal van struikelblokken slechten. Een paar weken geleden leek er nog een bom onder het hele fusieplan te liggen, nadat de gemeente plots minder geld beschikbaar stelde en de aanleg van een zesde veld op de lange baan werd geschoven. Dat weerhield de leden er niet van in te stemmen met de fusie.

Delta Venlo neemt vanaf september deel aan de competitie. De club speelt op zondag alle wedstrijden op sportpark Vrijenbroek, voorheen het onderkomen van Tegelen, en moet voor jeugdwedstrijden en trainingen in ieder geval het eerste jaar deels uitwijken naar het terrein van Blerick.


Wat vind jij? Praat mee...