Groene clubshirts MHC Wijchen krijgen 2e leven op Curaçao

650 clubshirts bleken na dit seizoen opeens onbruikbaar toen MHC Wijchen 3 nieuwe sponsoren kreeg. In samenwerking met Fundashon Bicentini worden de shirts nu verscheept naar Curaçao, om daar te gebruiken op scholen of tijdens het sporten. ‘We vinden het geweldig dat we een mooie bestemming hebben gevonden voor de shirts’, zegt Harmen Schipper, voorzitter van de hockeyclub.

Remko Bicentini, oud-speler van NEC, is drijvende kracht achter de Fundashon Bicentini, die zich richt op het helpen van kansarme kinderen op Curaçao met onderwijs, sport en spel. Eerder verscheepte hij met de stichting al meubels, boeken, leermateriaal en ballen naar de Nederlandse Antillen.

Middelen en kennis

‘Het zijn niet alleen de middelen maar ook de kennis die we overbrengen’ vertelde Bicentini de hockeyers. ‘Van straat tot stadion’ is zijn persoonlijke missie, stelde hij tijdens het gesprek in het clubhuis van MHC Wijchen, waar hij de 650 shirts in ontvangst nam.

Samenwerking

MHC Wijchen is erg blij met de samenwerking met Fundashon Bicentini, stelt clubvoorzitter Schipper. Bicentini hoopt naast deze shirt-actie op een langdurige samenwerking, zoals de stichting die ook heeft met NEC. Al eerder vertrok de selectie van NEC naar Curaçao voor een trainingsstage en bezoek aan Bicentini projecten. Wellicht in de toekomst ook iets voor de hockeyers uit Wijchen?

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...