Grootste E-hockeytoernooi ter wereld in Eindhoven

Van 28 tot en met 31 augustus wordt het internationale GP Bulls E-hockeytoernooi gehouden in Eindhoven. Teams uit acht verschillende landen doen mee aan dit grootste toernooi voor elektrisch rolstoelhockey ter wereld.

E-hockey biedt mensen met een lichamelijke beperking de mogelijk toch te sporten. Er wordt gehockeyd vanuit een elektrische rolstoel. Sommigen spelers met weinig armkracht hebben aan hun rolstoel een stick gemonteerd.

Acht landen

Met twaalf teams uit acht verschillende landen is het GP Bulls toernooi het grootste E-hockeytoernooi ter wereld. Teams uit Tsjechië, Italië, Duitsland, België, Zwitserland, Estland, Spanje en Nederland gaan strijden om de eerste plaats in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven. Publiek kan gratis een kijkje komen nemen.

Op het toernooi vindt ook een demo-wedstrijd plaats waarbij verschillende bekende Nederlanders plaatsnemen in een rolstoel. Onder andere Hans van Breukelen, Ronald Waterreus, Willy en René van de Kerkhof en Henri Swinkels zullen in een wedstrijd tegen een team van de GP Bulls ondervinden hoe het is om E-hockey te spelen.

Wereldkampioen

De twee Nederlandse teams van de GP Bulls hebben een favorietenrol op het toernooi. Het Nederlands E-hockey is onder leiding van bondscoach Paul Mennink in 2014 wereldkampioen geworden.


Wat vind jij? Praat mee...