Hattem, Apeldoorn, GCHC en GSHC in de serie Verlaten clubs

Kriskras trekken onze fotografen het land door om de pijnlijke aanblik van de lege velden en de uitgestorven complexen vast te leggen. Vandaag de foto’s van Koen Suyk. Hij rijdt naar de prachtig gelegen clubs Hattem en Apeldoorn en bezoekt ook GCHC en GSHC, elkaars buren in Groningen. 

Tip: klik op een foto om hem in groter formaat te bekijken.

Hattem

Achter de tralies van het gesloten hek nodigt het gezellige pad langs de groenstroken vriendelijk uit tot een wandeling richting het clubhuis, maar die route is nu verboden terrein.

Aan de rand van het terras van het knusse clubhuis ligt het veld er eenzaam en verlaten bij. Vanuit de woningen op de achtergrond is vanachter het raam op de bovenverdieping voorlopig geen hockey meer te zien.

Doelpunten aangeven hoeft hij voorlopig niet meer, maar dit scorebord met zijn analoge klok in het midden blijft een pareltje.

Een vaker gezien beeld op clubs in deze tijden van het coronavirus: een eenzaam achtergelaten fiets die wacht tot hij door zijn eigenaar wordt opgehaald.

Waar voetballen op de velden van Hattem al uit den boze was, is hockeyen dat sinds enkele weken ook.

Groningen

Wie in Groningen de straat Blauwborgje opdraait, kan er niet omheen: de clubhuizen van twee hockeyverenigingen harmonieus naast elkaar. Op de voorgrond het feloranje onderkomen van GCHC, achterin het donkerblauwe clubhuis van de studenten van GSHC. Een aangenaam gezicht deze weken in de nu verder uitgestorven straat.

Opgestapelde banken vrolijken het aanzicht van een leeg veld van GCHC een beetje op.

Apeldoorn

Tegen beter weten in worden bezoekers nog altijd welkom geheten op Apeldoorn. Achter de hekken openbaart zich het grasgroene complex van de club, dat in het Orderbos schitterend gelegen is.

Bekijk in deze serie ook:

Klik op de foto om naar de fotoserie van Weesp, HBS, Gooische en Bloemendaal te gaan. Foto: Koen Suyk

 

Klik op de foto om naar de fotoserie van Voorne, Tempo en Souburgh te gaan. Foto: Willem Vernes

 

Klik op de foto om naar de fotoserie van Alkmaar en Purmerend te gaan. Foto: Bart Scheulderman


1 Reactie

  1. Eelco Houwink

    Jaja, daar is hij dan - de mooiste vereniging van het land: Hattem. Wat een prachtig gelegen complex. Alleen jammer van die hockeyers die er steeds rondrennen


Wat vind jij? Praat mee...