HC Feijenoord slachtoffer van vernieling en bitterballendiefstal

De Rotterdamse hockeyclub Feijenoord is te grazen genomen door een stel boeven en vandalen. In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september werd er ingebroken in het clubhuis en de boel leeggeroofd. Alsof dat nog niet erg genoeg was, liet het rapalje ook een enorme bende achter. 

De hele voorraad, waaronder 18 kratten bier en ingevroren bitterballen, is verdwenen. Bovendien zat alles wat achter werd gelaten onder de siroop en de curry. Clubmanager Paul Veldhuijzen zegt tegen RTV Rijnmond het vooral zonde te vinden. ‘In de bestuurskamer zijn ook geen kantoorartikelen meer te vinden.’ Laptops, beamers, printers. Alles van waarde dat mee te nemen viel is meegenomen, zelfs de clubfiets. Al met al raamt Veldhuijzen de schade op ongeveer 10.000 euro. Teleurstelling overheerst bij de oprichter van de hockeyclub die huist in Rotterdam-zuid. Het was de bedoeling om de wijk een beetje op te fleuren met de club, maar dit als ‘bedankje’ zag Veldhuijzen ook niet aankomen.

Inzamelingsactie

Nog geen 24 uur na de inbraak werd er een inzamelingsactie op poten gezet. Dat leverde de club vooralsnog zo’n 1000 euro op. Daar kan een deel van de schade mee worden gedekt, maar de club zegt vooral heel blij te zijn met het signaal dat ze niet zomaar uit het veld zijn te slaan. Op de website van Feijenoord worden de gulle gevers bedankt voor hun bijdrage en wordt de mogelijkheid geboden om ook een donatie te doen.

Verhuizing

Overigens zal Feijenoord niet heel lang meer in Zuid actief zijn. Wegens het enorme succes van de club is het ene veld niet meer genoeg om de ruim 400 leden te herbergen. Na dit seizoen verhuist Feijenoord dan ook naar de splinternieuwe Sportcampus op IJsselmonde.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...