HC Kromme Rijn bezet met 200 hockeyers het gemeentehuis

HC Kromme Rijn wil een 2e kunstgrasveld en heeft daar subsidie voor nodig van de gemeente Bunnik. De club blijkt van het aanpakken: meer dan 200 leden van Kromme Rijn kwamen in hockeytenue naar de gemeenteraad om aandacht te vragen voor de kwestie. In een gemeentehuis bomvol hockeyers mochten Fiene en Linde uit de MD2 de burgemeester vragen stellen.

Dit is het begin van een reeks initiatieven om de politiek mee te krijgen, laat HC Kromme Rijn weten. De club koos het moment voor de invasie zorgvuldig: tijdens het voorprogramma van de gemeenteraad.

Interview

In aanwezigheid van het college van B&W, de gemeenteraad én meer dan 200 leden van Kromme Rijn interviewden Fiene en Linde uit de MD2 burgemeester van Bunnik Hans Martijn Ostendorp en de voorzitter van de hockeyclub, Ton van Hekezen. ‘Het sloeg in als een bom en gaf precies de beroering die we wilden’, laat de laatstgenoemde weten.

Voorstel

Burgemeester Ostendorp antwoordde aan Fiene en Linde dat de gemeente sport erg belangrijk vindt en dat het voornemen er is om in de begroting van 2017 met een voorstel te komen over hulp bij de aanleg van het zo gewenste 2e kunstgrasveld voor de club.

kromme rijn


Wat vind jij? Praat mee...