HC Naarden Jongens 8E2 in actie voor vluchtelingen

Omdat de jongens 8E2 van HC Naarden afgelopen zaterdag geen wedstrijd hoefden te spelen, bedachten ze iets anders. Waarom uitslapen als je jezelf nuttig kunt maken, toch? Om half 10 stonden ze – samen met hun coaches – fris en fruitig bij de AH. Het doel: geld inzamelen voor de duizenden vluchtelingen uit Syrië.

Klinkende munten

Getooid met actieborden in de teamtruien vroegen de jongens vriendelijk of mensen hun lege flessen wilden inleveren. Het geld werd binnen geïncasseerd voor het goede doel. Omdat niet iedereen op zaterdagochtend met statiegeldflessen naar de supermarkt gaat, namen de jongens in tweede instantie ook genoegen met klinkende munten.

Teambuilding

Coach Mirjam Storm was trots . Zij zag de actie van haar jongensteam ook als een goede teambuildingsactiviteit: ‘Je ziet gelijk wie de doeners zijn; zij brengen het liefst flessen weg naar de automaat, de salesmanagers in de dop weten de extra donaties los te peuteren en de financieel specialisten in spe zijn perfect op de hoogte  van de tussenstand.’

Meer ‘vluchtelingen-acties’ op Naarden

Uiteindelijk haalde Jongens 8E2 van Naarden maar liefst 214,35 euro op. Voorzitter Willem-Jan van den Brekel nam het geld op de club in ontvangst. Op dit moment zijn op HC Naarden diverse teams geld aan het inzamelen voor vluchtelingen.

 


Wat vind jij? Praat mee...