HC Nuth stoomt ‘clubbeloften’ klaar voor landelijke jeugdteams

HC Nuth behoort met 400 leden tot één van de kleinste clubs van Nederland, maar levert wel met regelmaat geselecteerden af aan landelijke jeugdselecties van bijvoorbeeld Oranje-Zwart. Dat komt volgens de club door de ClubBeloftenTraining: professionele begeleiding voor de talenten in de jeugd.

De Nuthse hockeybeloften starten op zondag 6 september weer met de ClubBeloftenTrainingen, die de club speciaal organiseert voor de betere hockeyjeugd van 9 tot 15 jaar. HC Nuth is een kleine vereniging, maar weet met deze trainingen de talentvolle jeugd op een hoog hockeyniveau te brengen.

Landelijke selecties

De afgelopen seizoenen wisten bijna twintig HC Nuth-leden die bij de beloften hockeyden, door te dringen tot de jeugdselecties van Oranje-Zwart in Eindhoven. Vijf daarvan haalden één van de landelijke jeugdselecties. HC Nuth hoopt dat de beloften van nu uiteindelijk het eerste dames- en herenteam van de club komen versterken.

De ClubBeloften-groep bestaat momenteel uit ruim 60 jeugdleden, opgesplitst in een Kidsgroep, Teensgroep en Goalies. De trainingen zijn ook opengesteld voor jeugdleden van andere hockeyclubs.


Wat vind jij? Praat mee...