HC Rotterdam viert 90e verjaardag met lustrumweekend

Kienen, een kofferbakverkoop, een recordpoging, een colorrun voor de jeugd, een reünieborrel, barbecue en vooral veel feest: Rotterdam trekt van alles uit de kast om het 90-jarig lustrum van de club te vieren. De Rotterdamse fusieclub kan terugkijken op een rijke historie: bijvoorbeeld de aanleg van 1 van de eerste kunstgrasvelden in Nederland in 1975.

Eigenlijk bestaat HC Rotterdam pas 43 jaar: toen ontstond de club uit een fusie van de verenigingen HC Hillegersberg, MRHC en RBC. Bij de fusie is echter besloten om 16 september 1925, de oprichtingsdatum van MRHC, aan te houden als oprichtingsdatum. Begin dit seizoen bereikte de club daardoor de respectabele ‘leeftijd’ van 90 jaar.

Lustrumweekend

En dat wordt gevierd: in het lustrumweekend, van 27 tot 29 mei, staan flink wat feestjes gepland, naast een hele hoop andere activiteiten. De jeugd kan bijvoorbeeld meedoen aan een colorrun en met de mini’s zal een recordpoging worden gedaan. Welk record daar precies zal moeten sneuvelen: dat houdt de Rotterdamse club nog even geheim.

Ook de leden van weleer zijn uitgenodigd. Op zaterdag 28 mei speelt Dames 1 om 16.00u een wedstrijd tegen een selectie van oud-speelsters van Dames 1. Aansluitend volgt een reünieborrel voor oud-leden van Rotterdam, haar voorlopers Hillegersberg, MRHC en RBC én voor de oud-leden van Aeolus.

Eerste kunstgrasveld

Zij herinneren zich wellicht nog een mijlpaal in de clubgeschiedenis van Rotterdam: kort na de fusie, in 1975, kreeg Rotterdam namelijk als één van de eerste verenigingen in Nederland de beschikking over een kunstgrasveld. In de tussentijd is er een hoop veranderd: de club groeide van 600 naar meer dan 2500 leden en er zijn nu maar liefst 7 kunstgrasvelden te vinden aan de Hazelaarweg 2.


Wat vind jij? Praat mee...