HC Schiedam onthult details nieuw logo

SSV Asvion en HS Spirit gaan komend jaar fuseren tot HC Schiedam. De afgelopen dagen brachten zij op cliffhanger-achtige wijze de details van hun nieuwe logo naar buiten. Elke dag werd een nieuw element via de Facebookpagina bekend gemaakt. In het nieuwe logo moeten elementen van de beide clubs en de stad Schiedam terug komen.

Molen, leeuw en schild

Het logo zal bestaan uit een molen, leeuw en schild. De molen is een belangrijk herkenningspunt voor Schiedam. De gestileerde leeuw is afkomstig uit het stadswapen en het logo van Asvion en het schild verwijst naar het logo van Spirit. Voor de kleuren hebben de ontwerpers gekozen voor geel, oranje, zwart en goud. Geel is afkomstig van Asvion, Oranje van Spirit, het goud moet gezien worden als een samenvoeging van het oranje en geel. Het zwart is afkomstig van Schiedam, dat vroeger als Zwart Nazareth bekend stond, omdat de stad nogal smerig was van alle jeneverstokerijen. Hoe al deze elementen worden samengevoegd tot een gloednieuw logo wordt over twee dagen bekend gemaakt. Hou daarvoor de Facebookpagina van HC Schiedam in de gaten.

Nieuw hockeycomplex

HC Spirit en Asvion gaan in 2016 fuseren tot Hockey Combinatie Schiedam. Op dit moment wordt er een gloednieuw hockeycomplex in Harga gerealiseerd met zes velden, een mini-veld en een clubhuis. HC Schiedam telt bij aanvang circa 1.350 leden. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien. Vooruitlopend op de fusie zijn de jongensteams van Asvion en Spirit dit seizoen al samengevoegd.


Wat vind jij? Praat mee...