Het clublogo van Culemborg: poppetje met hart symboliseert leden

Een kangoeroe, een kasteel of een mees die bovenop een stick is geklommen: hockeyclubs hebben de meest uiteenlopende clublogo’s. Soms rechttoe rechtaan, soms een mysterie dat moet worden ontrafeld. Hockey.nl gaat op zoek naar het bijzondere verhaal erachter. Deze aflevering: Culemborg van wie Dames 1 en Heren 1 in de Vierde Klasse uitkomen.

Het logo van Culemborg is een schild dat is verdeeld in een rood en een wit vlak. Twee ondersteboven geplaatste gekruiste hockeysticks vormen een hart met daarboven een rood-wit gekleurde hockeybal. Verder staat onderin het logo de volledige naam van de club met bovenin de afkorting van de clubnaam in vier letters: CMHC.

Het nieuwe logo van Culemborg.

Het is het nieuwe logo van de club uit het midden van het land. Omdat de tijden veranderen, vond men in Culemborg het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Volgens de club is hockey het middel om mensen samen te brengen en te verbinden. ‘Thuis zijn in je club’ is een motto dat Culemborg hoog in het vaandel heeft staan. De club is de plek waar leden de tijd van hun leven beleven en later met plezier op terugkijken.

Het vormt het basisidee voor het nieuwe logo van Culemborg. Een logo met een bijzondere twist zoals de club het omschrijft. Door de sticks om te draaien ontstaat een poppetje en een hart. Het symboliseert de leden zoals ouders, trainers, coaches, vrijwilligers en commissieleden van Culemborg die zich met liefde inzetten om de andere leden de tijd van hun leven te bezorgen.

Lees meer:


Wat vind jij? Praat mee...