Het clublogo van Eemsmond: het zeepaardje en de stick

Een kangoeroe, een kasteel of een mees die bovenop een stick is geklommen: hockeyclubs hebben de meest uiteenlopende clublogo’s. Soms rechttoe rechtaan, soms een mysterie dat moet worden ontrafeld. Hockey.nl gaat op zoek naar het bijzondere verhaal erachter. Deze aflevering: Eemsmond.

Wat meteen opvalt, is het zeepaardje in het logo. Naast de gebruikelijke hockeystick en de naam van de club is het diertje het meest in het oog springend in het embleem van de Groningse club.

MuzeeAquarium

Het logo heeft een link met een van de toeristische attracties in Delfzijl, de stad waar de club uit Appingedam in 1974, zeven jaar na de oprichting, naar verhuisde. In deze gemeente is namelijk het MuzeeAquarium gevestigd, dat voorheen ook een zeepaard in het logo gebruikte en waar de dieren te bezichtigen zijn.

Het clublogo van Eemsmond onderging jaren later een restyling. De belangrijkste aanpassing was de hockeystick, die is veranderd van een stick met een lange krul naar een modernere variant, een stick met een korte krul. Overigens komen de kleuren groen en wit in het logo voort uit de vlag van Groningen.

Lees meer:


Wat vind jij? Praat mee...