Het clublogo van Loenen: huh, een reiger?

Een kangoeroe, een kasteel of een mees die bovenop een stick is geklommen: hockeyclubs hebben de meest uiteenlopende clublogo’s. Soms rechttoe rechtaan, soms een mysterie dat moet worden ontrafeld. Hockey.nl gaat op zoek naar het bijzondere verhaal erachter. Deze keer: Loenen.

Wie zonder voorkennis een blik werpt op het embleem dat centraal staat in deze aflevering, verwacht waarschijnlijk eerder dat dit het clublogo van De Reigers is. En niet van Loenen. Want wat heeft Loenen met een reiger?

Toch wel iets, eerlijk gezegd. De liefde voor de reiger komt niet uit het niets. Tijd voor een geschiedenisles. Opgericht is Loenen is ruim 45 jaar geleden, op 21 mei 1975. Rond die tijd neemt de club zijn intrek in een oude bouwkeet. Het is het eerste eigen onderkomen van de club, dat later is afgebrand.

Vanuit de bouwkeet genieten de leden van een prachtig uitzicht. Hun stekkie ligt immers midden tussen de weilanden. En daar komt de aap uit de mouw. Want drie keer raden welk dier daar keer op keer neerstrijkt.

Lees meer:


Wat vind jij? Praat mee...