Het clublogo van Myra: de geboorteplaats van de goedheiligman

Een kangoeroe, een kasteel of een mees die bovenop een stick is geklommen: hockeyclubs hebben de meest uiteenlopende clublogo’s. Soms rechttoe rechtaan, soms een mysterie dat moet worden ontrafeld. Hockey.nl gaat op zoek naar het bijzondere verhaal erachter. Deze aflevering: Myra, waarvan zowel Dames 1 als Heren 1 uitkomt in de Eerste Klasse.

Wat meteen opvalt aan het clubembleem is de gele staf op de paarse achtergrond. Daarnaast is ook een hockeystick en een bal goed zichtbaar. De naam van de club wordt in dikke letters getoond waarbij de letters M en A schuin zijn afgebeeld.

Vanwege de staf en de clubnaam is de connectie met Sinterklaas snel gemaakt. De club is voortgekomen uit het Sint-Nicolaas Lyceum. In eerste instantie heette de club Hockey Nicolaas Lyceum (HNL), maar de clubnaam moest op last van de KNHB worden veranderd. Er werd besloten om de club om te dopen naar Myra, de geboorteplaats van de goedheiligman.

Of Sinterklaas zelf ooit de hockeystick ter hand heeft genomen is niet bekend. De Sint kan prima paardrijden, maar is nog nooit betrapt op het bedrijven van een andere sport.

Lees meer:


Wat vind jij? Praat mee...