Het clublogo van Oudenbosch: drie eenden en twee bomen

Een kangoeroe, een kasteel of een mees die bovenop een stick is geklommen: hockeyclubs hebben de meest uiteenlopende clublogo’s. Soms rechttoe rechtaan, soms een mysterie dat moet worden ontrafeld. Hockey.nl gaat op zoek naar het bijzondere verhaal erachter. Deze aflevering: Oudenbosch.

Drie eenden, twee bomen, twee gekruiste hockeysticks en een burcht. Het embleem van Oudenbosch behoeft enige uitleg.

Toen de hockeyvereniging uit Noord-Brabant in 1982 werd opgericht, viel het nog onder de gemeente Oudenbosch. Het logo was dan ook gebaseerd op het wapen van Oudenbosch, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor drie bomen en een kroon. Sinds 1977 valt de gemeente Oudenbosch echter onder Halderberge. Toch wachtte de hockeyvereniging met het presenteren van een nieuw logo tot 2012. Dat was het jaar dat het dertigjarig bestaan van de club werd gevierd.

Logischerwijs was het embleem deze keer geïnspireerd op het wapen van Halderberge. Daarop te zien is een rode burcht, twee groene bomen, drie zilveren eenden en een gouden kroon. De kroon liet de hockeyclub achterwege, toegevoegd zijn twee gekruiste sticks. Het vernieuwde logo vertelt dus het volgende verhaal: waar eerst vooral inwoners van Oudenbosch welkom waren, geldt dat inmiddels ook voor iedereen uit Halderberge.

Lees meer:


1 Reactie

  1. unplugged

    Ook weer een leuk en vooral apart logo voor een hockeyclub . Voor de leesbaarheid van de naam zou ik toch overwegen om in plaats van oranje wit te nemen . Je moet het vanaf de zijkant van het veld toch ook kunnen lezen . En de onderste eend iets omhoog en iets naar rechts .


Wat vind jij? Praat mee...