Het clublogo van Strawberries: what you see is what you get

Een kangoeroe, een kasteel of een mees die bovenop een stick is geklommen: hockeyclubs hebben de meest uiteenlopende clublogo’s. Soms rechttoe rechtaan, soms een mysterie dat moet worden ontrafeld. Hockey.nl gaat op zoek naar het bijzondere verhaal erachter. Deze aflevering: Strawberries, waarvan Dames 1 in de Tweede Klasse uitkomt en de Heren 1 in de Derde Klasse.

Een club die de naam Strawberries draagt en als logo een aardbei heeft, daar is geen speld tussen te krijgen. Dat is logisch, maar waarom vernoemt een hockeyclub zich naar dit soort fruit?

We moeten hiervoor terug naar de oorsprong van de club. Op 16 oktober 1929 werd een vergadering bijeengeroepen om een hockeyclub op te richten in Beverwijk. In het Kennemer Hotel stelde voorzitter H.J. Blaauw voor om de club Strawberries te noemen. In die tijd lagen rondom Beverwijk veel grote aardbeienvelden. De aanwezigen stemden toe en er werd gekozen voor het Engelse woord voor aardbeien.

Hoewel de club een aantal keren is verhuisd en de velden niet meer tussen de aardbeienvelden in Beverwijk liggen maar in Driehuis, blijft de aardbei de basis van het logo. Het embleem is door de jaren wel een aantal maal veranderd. Oorspronkelijk bestaat het clublogo uit een witte aardbei met daarin drie rode aardbeien. Tegenwoordig ziet de aardbei er ‘strak’ uit.

Lees meer:


Wat vind jij? Praat mee...