Het clublogo van Westerpark: een konijn in het park

Een kangoeroe, een kasteel of een mees die bovenop een stick is geklommen: hockeyclubs hebben de meest uiteenlopende clublogo’s. Soms rechttoe rechtaan, soms een mysterie dat moet worden ontrafeld. Hockey.nl gaat op zoek naar het bijzondere verhaal erachter. Deze aflevering: Westerpark, waarvan Dames 1 uitkomt in de Eerste Klasse en Heren 1 in de Tweede Klasse.

Net als op het clublogo van Hattem prijkt ook op het embleem van Westerpark een haas. Het dier springt rond in een groenkleurige omgeving waarin ook vijf bomen staan. Daarnaast vallen op het logo twee gekruiste sticks te zien die zijn afgebeeld boven de clubnaam.

Recent onderwerp

Waar veel clublogo’s een lange historie hebben is het embleem van Westerpark een recent ontwerp. Het is namelijk een jonge club. De vereniging werd in 2009 opgericht. Het logo werd gemaakt door Greet Egbers, die overigens ook het logo van het Olympisch Stadion ontwierp.

De zoon van Egbers hockeyde vanaf het begin bij Westerpark en zodoende kwam ze langs de lijn in gesprek met een van de oprichters. Egbers werd aangestoken door het enthousiasme en bood haar diensten aan als ontwerpster. Ze ging aan de slag.

De basis van het logo werd een park met een konijn. Met een dier identificeert iemand zich eerder dan met een abstract logo. Met dat gegeven maken ook veel bedrijven gebruik. De vos van Firefox symboliseert snelheid en de vlinder van MSN staat voor vrijheid. De keuze voor een konijn was snel gemaakt. Men vindt konijnen schattig. Bovendien wemelt het in het Westerpark van de konijnen. De link was dan al snel gelegd.

Lees meer:


1 Reactie

  1. mark-j

    Haas of konijn ? Eerst haas dan konijn :) . Of mix?


Wat vind jij? Praat mee...