Het weekend: drie goals en een gebroken vinger

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

We beginnen ons overzicht in de Vierde Klasse C met een heuse kraker op Sportpark de Sloot. De heren van Boxmeer namen het op tegen de aanstaand kampioen, Heeze. Een gemiste strafbal van Heeze en onafgemaakte 1-op-1’s van de kant van Boxmeer. De wedstrijd had alles, behalve een winnaar. De kraker eindigde in 2-2. Voor Boxmeer gaat de laatste wedstrijden alle focus op de laatste promotieplek.

De dames van Ede wisten ondanks de goede energie en inzet de drie punten niet op de Bosrand te houden. Na een 0-1 achterstand bij rust lukte het ondanks het tactische plan niet om de wedstrijd tegen Breda om te draaien. Het resultaat: 0-5. Er rest de ploeg een goede week om zich optimaal voor te bereiden op Were Di.

De dames van Lelystad klommen eindelijk weer eens in de pen voor een wedstrijdverslag. Na een feilloze voorbereiding werd het potje tegen Drienerlo met 1-0 gewonnen door een mooie tip-in van teruggekeerde Romy. Het was niet de meest mooie en scherpe wedstrijd. Mommy to be Amber wees helaas het aanbod af om in een tutuutje op het veld te verschijnen, lezen we. De dames hebben nu een klein maandje vrij, maar zullen zeker niet stilzitten. Oh ja, na afloop was er tijd om te poseren voor de schattigste teamfoto ooit.

Zoals ze altijd zeggen bij de heren van Pelikaan: drie keer scoren is MOTM. Dat gold dit keer voor Max de Bot, de strafballenkoning van de derdeklasser. Al drie weken benut hij de ballen vanaf de strafbalstip. In het duel tegen Culemborg (6-0 winst) was hij opnieuw trefzeker en scoorde hij ook nog twee geweldige tip-ins. Het succes kwam wel met een prijs als we de Instagrampost bekijken. Drie goals, een vinger gebroken. Auw.

De champagne kon worden ontkurkt door de heren van HDS. Met nog vier wedstrijden te gaan werd de tweedeklasser kampioen na de 6-1 zege op Hisalis. Proficiat!

Dat het soms gevaarlijk kan zijn langs de lijn bleek bij het duel tussen de dames van Bemmel en Civicum. We lezen namelijk in een van de hashtags: #zelfsindedugoutbenjenietveilig. Wat er gebeurde en of er zich persoonlijke ongelukken voordeden, meldt het wedstrijdverslag niet. Wel dat Bemmel met 4-3 won van Civicum. Uit eigen ervaring wisten de dames van Bemmel: Civicum uit, altijd lastig. Dat bleek wel weer. Bemmel kwam 2-0 voor, maar Civicum knokte zich terug naar 2-2. In het laatste kwart sloeg Bemmel een beslissend gat 2-4. Civicum kwam nog terug tot 3-4, maar Bemmel nam de drie welverdiende punten terug naar huis. De ploeg heeft nu een paar weken rust, maar er staan wel enkele oefenpotjes op de planning. Bemmel houdt ons op de hoogte.

De dames van Noordwijk waren gebrand om een goede pot neer te zetten tegen Alphen. In de eerste ontmoeting liet de ploeg niet het hockey zien wat ze wilden laten zien. Maar helaas had Noordwijk ook deze keer moeite met het spelen van het eigen spel. Het was 2-2 bij rust, maar na een goede bespreking liep Noordwijk vol goede moed het veld op. En uiteindelijk stapte de ploeg met een 3-2 overwinning van het veld af dankzij het winnende doelpunt van Jasmijn Verdoes.

Precies wanneer niemand het verwacht, weten de heren van Schiedam eindelijk weer eens de punten in Schiedam te houden. Zoetermeer werd met 3-2 geklopt. Eerlijk is eerlijk. Het was zwaarbevochten, maar het mag ook wel eens hun kant op vallen. Kortom, Punten, Punten en Punten. Drie punten, ja.

De heren van Were Di legden wederom een sterke wedstrijd op de mat. Dit keer tegen nummer drie Leonidas. Doelpunten van Tim Verspeek en Joost Mallant waren voldoende om de drie punten mee naar Tilburg te nemen. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen HOD.

Drie punten voor de dames van Cartouche na de 2-1 zege op Almere. De analyse? Hard gevochten om de verdiende punten op de club te houden. Mooi nieuws was voor er Feline Reusken. Zij maakte haar debuut in Dames 1. Na afloop was er een TD. Zanger Chicco wordt bedankt voor het heerlijke feestje.


Wat vind jij? Praat mee...