Het weekend: zon in Dronten, hakken en zagen, #koudworstenbroodje

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Vorige week vroegen de dames van Dash zich af of het helemaal in Flevoland ook zulk mooi weer zou zijn. En ja hoor, ook in Dronten scheen de zon! Het was een prachtige dag en het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen koploper Flevoland. Dash ging er met volle moed in en binnen twee minuten was daar de voorsprong. De volle buit ging uiteindelijk niet mee naar Hoogezand. De punten werden met Flevoland gedeeld (2-2). Op naar volgende week. Dan komt Sneek op bezoek.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MHC Dash Dames 1 (@dashdames_1)

We vervolgen ons overzicht in de Vierde Klasse op IJburg. De heren wonnen met veel bloed, veel zweet en machtige tranen met 2-0 van koploper Eemvallei in de revanche voor de ontmoeting vorig seizoen in de Silver Cup. De openingsfase ging gepaard met veel hakken en zagen. IJburg beloofde op Instagram in ieder geval beterschap. Volgende keer nemen ze de sticks ongeslepen mee naar het veld. De Amsterdammers mochten van geluk spreken dat de scheidsrechter kleurenblind was en geen rood trok na een dubieuze actie van Olivier bij wie even de stoppen eruit sloegen. Even daarvoor had hij, zo lezen we in het wedstrijdverslag, nog het Auping Doelpunt van de Week gemaakt door de bal met de backhand genadeloos hard in de rechterkruising te jagen. De zege werd in het laatste kwart met een aangepaste Getafe-techniek definitief over de streep getrokken. Goed nieuws viel er te melden over de Minister van Glas. Xander keerde terug van lang blessureleed. Op de eerste training van het seizoen had hij namelijk zijn enkel in een hoek van negentig graden gezet. Tot slot, complimenten waren er voor doelman Yannick. Hij hield de nul, maar volgende keer niet proberen af te zeggen in de ochtend.

Een bericht gedeeld door Eggbourough (@ahcijburgh1)

Een lekkere voorbereiding en bereid om te knallen. Aan de goede intenties van de dames van de Kikkers lag het niet. Het teamuitje de dag voor wedstrijd met lasergamen en etentje zorgde voor extra goede teambonding. Het leverde helaas geen punten op tegen Spandersbosch. Er werd met 3-2 verloren. Aan het derde en dus beslissende doelpunt van Spandersbosch zat wel een luchtje. Na een voorzet belandde de bal niet via een speelster van Spandersbosch maar via een stick van Kikkers in het doel. Dat had de scheidsrechter niet opgemerkt en keurde het doelpunt goed. Daniek voorkwam in de laatste minuut een grotere nederlaag door een strafbal van Spandersbosch te keren. Woman of the Match werd Salina. Het juryrapport was lovend. Ze scoorde niet alleen, maar liep ook goede looplijnen en stond echt te jagen. Daar past maar een woord bij: strijder!!!

De heren van Berlicum leken in Kaatsheuvel op weg naar een makkelijke overwinning op DES. Na doelpunten van Sjors en Philip stond Berlicum bij rust met 2-0 voor. Na de pauze kwam DES scherper voor de dag. Het werd 2-1 uit een ietwat discutabele strafbal en drie minuten voor tijd incasseerde Berlicum ook nog de gelijkmaker. Conclusie: een sportieve wedstrijd met een hoop kansen over en weer en een terechte uitslag.

Een bericht gedeeld door Berlicum Heren 1 (@hcberlicumheren1)

De dames van Nova namen de drie punten mee naar het mooie Heerlen. Hoppaaaaa winst!!!!. 4-1 tegen Son. Toch waren er ook wat minpunten, zo lazen we in de hashtags. #frituurnietaan en #koudworstenbroodje

Een bericht gedeeld door HC NOVA DAMES 1 (@hcnovadames1)

De heren van Basko verloren dan wel met 1-0 van HCM, maar er was tevredenheid over de vooruitgang. Die vooruitgang, zo lezen we, is groot. Opgeven doen ze niet bij Basko: we strijden door voor punten. Bob werd na afloop in het zonnetje gezet. Als echte lijnstop hield hij een harde sleep van HCM van de lijn. Klasse kerel!

Een bericht gedeeld door Basko Heren 1 (@baskoheren1)

De dames van Warande maken het zich zo onnodig spannend. Maar de ploeg toonde tegen Berkel-Rodenrijs veerkracht. Van 2-3 achter in het derde kwart naar 4-3 voor in het vierde kwart. Omdat de punten in Oosterhout bleven, liep de koploper in de Eerste Klasse B weer wat uit op de concurrentie. Puk en Daantje werden bedankt voor hun komst en ook het publiek kreeg een pluim. Ze waren fantastisch!

Een bericht gedeeld door Warande Dames 1 (@warandedames1)

Het was genieten voor de heren van Zwolle. Kromhouters uit. Altijd lastig. Maar er was geen sprake van podiumvrees. Zwolle creƫerde kans op kans. Er werd een doelpunt afgekeurd, twee keer stond Zwolle voor open doel en evenzovele keren werd de lat geraakt. Een doelpunt hing, zoals dat zo mooi heet, in de lucht. En de goals vielen dan ook, voor en na rust. Pieter Dahmen kreeg een eervolle vermelding. We lezen op het Instagramaccount dat hij zich uitstekend op zijn gemak in de selectie en zet al menig aanvaller op het verkeerde been.

Een bericht gedeeld door HC Zwolle Heren 1 (@hczwolleh1)

Met de 2-1 winst op Schiedam waren de eerste drie punten in een thuiswedstrijd een feit voor de dames van Delta Venlo. Met de volle buit in de tas kon de Super Sunday beginnen.

In de Overgangsklasse kwamen Naarden en GCHC niet tot scoren. Een brilstand na een spannende pot waarin Naarden volgens eigen zeggen meer had verdiend. Er werd goed gehockeyd en veel kansen gecreƫerd. Kortom genoeg aanknopingspunten om komende week de drie punten binnen te slepen.

Een bericht gedeeld door HC NAARDEN HEREN 1 (@hcnaardenh1)