Het weekend: karma-winst, beestenweer en een verdiende Superwoman

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams. 

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. 

We beginnen ons overzicht in de Vierde Klasse. ‘Make love not spelfouten’. Een kleine fittie dit weekend tussen de teams van de dames van Teteringen en Concordia. Concordia meldde op Instagram onderweg te zijn te zijn naar Teringen. Een grap die handen niet op elkaar kreeg in Teteringen, want hoe zachter de G, hoe groter de gezelligheid toch? De daardoor extra spannende wedstrijd werd met 4-3 gewonnen door de thuisclub. ‘Karma-winst op karakter’ stond er in hoofdletters op het account van Teteringen. En wie kaatst kan de bal verwachten dus tot de volgende keer bij Kontcordia.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHCT DAMES 1 (@mhctdames1)

Na een competitiestart met twee nederlagen boekten de heren van Mierlo zondag de vijfde zege op rij. ‘Slachtoffer’ van de dadendrang was Deurne. Het werd 3-0. Een prachtige prestatie van de vierdeklasser, maar wat lezen we op hun Instagramaccount? ‘Niet te veel worden vuil maken aan deze wedstrijd.’ Dat advies volgen we dan ook maar op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Mierlo Heren 1 (@hcmierlo_h1)

Derdeklasser Roden begon dermate rommelig aan het duel tegen koploper Spitsbergen dat ze zichzelf niet herkenden in het hockeyspel. Nadat de damesploeg was toegesproken door de coach ging het beter ondanks dat Roden ietwat curieus op achterstand was gekomen. Een hoge bal in de cirkel belandde via iemand van Spitsbergen en het gezicht van een speelster van Roden in het doel: 0-1. Anouk de Vos zorgde voor de gelijkmaker waardoor Roden toch even een punt pakte tegen de nummer één.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Roden Dames 1 (@mhcrodendames1)

Ha, de drie punten blijven op den Beeck, lezen we bij de heren van Prinsenbeek. Mede dankzij een hattrick van de oude diesel Ties won de ploeg met 7-2 van Spike City (Spijkenisse, red.). Met drie punten op zak kon de ploeg lekker genieten van het Oktoberfest. Na een dagje rust gaat Prinsenbeek vanaf dinsdag weer vlammen.

Feest bij de dames van Bemmel in de Tweede Klasse. Ze zijn de nieuwe koploper in Poule D. Maar het kwam pas na een dag van strijden en heel veel energie geven. Tegenstander Zevenaar gaf de punten niet cadeau. Bemmel won uiteindelijk met 4-3, hoewel het in de slotfase nog heet onder de voeten werd vanwege twee strafcorners voor Zevenaar na het eindsignaal.

Ze hadden het ons al eerder gezegd: altijd spektakel bij Warande! Er was geen woord aan gelogen. In het duel tegen Shinty vielen liefst vijftien doelpunten. Na het laatste fluitsignaal stond de eindstand van 8-7 in het voordeel van Warande op het bord. Een ware prestatie omdat de ploeg uit Oosterhout op een gegeven moment tegen een 5-2 achterstand keek. Rutger Brinkers maakte vier doelpunten, drie voor Warande en ook een voor Shinty…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WARANDE HEREN 1 (@warandeheren1)

In de Eerste Klasse C staan de dames van Maastricht fier bovenaan. De ploeg won tot nu toe alle acht competitiewedstrijden. De achtste zege van het seizoen werd geboekt op Wijchen: 1-4.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maastricht Dames 1 (@maastrichtdames1)

De heren van Upward moesten er lang op wachten, maar zondag pakte de ploeg uit Arnhem de eerste drie punten op vreemde bodem van het seizoen na de 2-1 overwinning op Roden. Het was een wedstrijd met twee gezichten die volgens eigen zeggen eerder had moeten worden gekild.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Upward H1 (@upwardh1)

Na afloop van het duel tussen de dames van Rood-Wit en Zoetermeer mocht Tisha Simons het Supermanjasje aantrekken. Simons was namelijk verkozen tot MOTM van de Aerdenhoutse ploeg. Ze maakte zoals elke wedstrijd de vuile meters op het middenveld en stond daarnaast ook goed te spelen. Kortom, een verdiende Superwoman. Oh ja, Rood-Wit won de wedstrijd met 2-0.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rood-Wit Dames 1 (@roodwit_dames1)

Voor de heren van Naarden klom Rolf in de pen voor een verslag van de wedstrijd tegen Alphen, die dankzij de 1-3 de punten mee naar huis nam. De omstandigheden waren niet best, zo lezen we. ‘Wat een beestenweer zeg! Zelfs de scheidsen hadden er last van. Ze probeerden het nog wat warmer te krijgen door flink veel voor stick afhouden te fluiten.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC NAARDEN HEREN 1 (@hcnaardenh1)


Wat vind jij? Praat mee...