Het weekend: Noordelijke derby, stunten in Oldenzaal en ijshockey

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

We beginnen ons overzicht traditiegetrouw in de Vierde Klasse. De dames van Walcheren speelden een dijk van een wedstrijd. Mooi samenspel en doorgebikkeld tot het einde leverden drie punten in the pocket op. Kortom, de ploeg was trots op de 7-1 zege op Hoeksche Waard.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door HC Walcheren D1 (@hcwalcherendames1)

De heren van Eemvallei knalden uit de startblokken tegen Rijnvliet. Nog voordat de fluit van de start van de wedstrijd niet meer kon horen was, stond Eemvallei al voor. Bij rust leidde de ploeg met 4-0. Na het laatste fluitsignaal stond een eindstand van 7-0 op het bord. Opmerkelijk: bij de 6-0 belandde Floren van Eemvallei nog samen met een tegenstander in de boarding. ‘De per ongeluk ingezette ijshockeyoefening’ leverde hem een gele kaart op.

Een bericht gedeeld door HC Eemvallei (@hc_eemvallei_heren1)

Het was een scoreverloop om de vingers bij af te likken. De dames van HOCO keken tegen Hilvarenbeek al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De derdeklasser kwam terug naar 3-2, maar daarna was Hilvarenbeek weer aan zet: 3-4. HOCO rechtte opnieuw de rug en maakte de 4-4 zodat er toch een punt in Oisterwijk bleef.

Een bericht gedeeld door HOCO DAMES 1 (@hoco_d1)

De topper in de Derde Klasse D eindigde in een doelpuntenbonanza van elf doelpunten. Nummer twee Ares versloeg nummer drie Nijkerk met 7-4. Dat het een taai potje zou worden, wisten de heren van Ares van tevoren, ‘want ja zandveld spanning je weel wel.’ Echt taai werd het pas bij een 4-1 voorsprong van Ares en een rode kaart aan de kant van Nijkerk. In ondertal kwam Nijkerk nog terug naar 4-5, maar twee doelpunten brachten Ares uiteindelijk in veilige haven.

Een bericht gedeeld door Ares Heren 1 (@hcaresheren1)

‘Jullie favoriete hockeyteam heeft weer de drie punten weten te bemachtigen.’ De dames van Nova boekten in de Tweede Klasse een 3-1 overwinning op Drunen, een directe concurrent die vooraf op hetzelfde puntenaantal stond. ‘That’s how we like it’, lezen op het Instagramaccount na de zege. Het werd aan het einde nog wel spannend, maar zoals de dames terecht zeggen: ‘het publiek wil ook wat hè.’

Een bericht gedeeld door HC NOVA DAMES 1 (@hcnovadames1)

Op een koude mistige zondag en met ‘iedereen netjes fit na 11-11′ behaalden de heren van Drunen hun derde overwinning op rij. Na Shot en Voorne werd dit keer Hoeksche Waard aan de zegekar gebonden. Het werd liefst 1-9. Kortom, punten, punten, punten voor Drunen de afgelopen weken.

Een bericht gedeeld door Drunen Heren 1 (@drunenh1)

Stunten in Oldenzaal. Dat deden de dames van Athena. De nummer één van de Eerste Klasse D werd met 2-1 verslagen. Volgens eigen zeggen was de overwinning op Bully ‘meer dan verdiend’. Voor Bully waren de druiven dubbel zuur. De ploeg raakte niet alleen de ongeslagen status kwijt, maar ook de koppositie aan GCHC.

Een bericht gedeeld door HC AthenA Dames 1 (@athenadames1)

De heren van Alecto speelden volgens eigen zeggen een heerlijke pot tegen hekkensluiter Barendrecht. Een snelle voorsprong en zeventig minuten de controle over wedstrijd resulteerden in een 6-0 zege.

Een bericht gedeeld door Alecto Heren 1 (@alectoheren1)

Anderhalf uur in de auto maar het was niet voor niets. De dames van Helmond wonnen in de Overgangsklasse de uitwedstrijd op Schiedam met 2-1. Er werden na afloop bij Helmond zelfs twee speelsters gekroond tot WOTM. ‘Ze hebben de hele wedstrijd gestraald, plakten alles af en waren betrokken bij alle aanvallen’, lezen we op Instagram.

Een bericht gedeeld door HchelmondD1 (@helmonddames1)

We sluiten ons overzicht af in de Overgangklasse met de ‘Derby van het Noorden’. De hockeyliefhebbers in het noorden van het land konden weer eens genieten van het duel tussen Groningen en GCHC. GCHC begon niet sterk en had moeite om onder de druk van Groningen uit te hockeyen. ‘Door een matig lopende corner van Haren en goed verdedigend werk van ons werden we in de wedstrijd gehouden’, lezen we in het korte wedstrijdverslag. Na rust ging het beter en besliste GCHC het duel in zijn voordeel: 0-3.

Een bericht gedeeld door G.C.H.C. Heren 1 (@gchcheren1)