Het weekend: 13-1 winst, ongeslagen kampioen en bodybattery

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Normaal gesproken beginnen we de rubriek met de Vierde Klasse. Voor deze keer maken we een uitzondering. En niet zomaar. Het is namelijk feest bij de dames van eersteklasser Maastricht. Door onverwachts verlies van Oss, de nummer twee in Poule C, is de ploeg vijf ronden voor het einde van de competitie geworden. Er valt weinig af te dingen op het kampioenschap. Maastricht won tot dusver alle zeventien wedstrijden. Dat is een felicitatie waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maastricht Dames 1 (@maastrichtdames1)

Onder de kop ‘Hoppaaaa weer 3 punten!!!’ vieren de dames van Walcheren de 1-0 overwinning op Olympia in Poule A van de Vierde Klasse. In een spannende en zware pot heeft de ploeg als team gestreden. En ook niet onbelangrijk: ‘de tweede plek is weer van ons!!’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Walcheren D1 (@hcwalcherendames1)

Voor de vaste volgers van Eemvallei was het geen nieuwtje dat de ploeg zondag tegen koploper Soest moest spelen. Het was de kans om de koppositie weer terug te pakken. Volgens plan kwam Eemvallei op voorsprong. Dat smaakte uiteraard naar meer, maar het lukte niet om die voorsprong uit te breiden. Het bleef spannend tot het einde. En dat einde was, zo lezen we, een boek op zich. De laatste drie minuten leken een eeuwigheid te duren en het regende strafcorners. De marge van 1-0 bleek te klein om de drie punten mee te nemen naar huis. De laatste corner van Soest ging erin. Einde wedstrijd: 1-1. De heren van Eemvallei gaan even genieten van een Lentestop om vervolgens op 26 mei weer op de mat te staan voor de pot tegen Uitgeest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Eemvallei (@hc_eemvallei_heren1)

Nu het seizoen op zijn eind loopt, zijn we toch weer benieuwd naar de memorabele momenten en de vakkundige douchetest van de dames van Horst. Met de douches van HOCO is weinig mis oordeelt Horst: lekker en verfrissend. Onder het genot van weer een heerlijk lentezonnetje speelde Horst zondag tegen de nummer drie van de ranglijst. En als Eef Craenen zonder sjaal en handschoenen komt, dan weet je dat het echt lekker weer is.

Jip Cleven is deze week de trotse drager van het BBOTW-shirt. Dik verdiend omdat ze er goed tussen zat en goed voor de man kwam. Bovendien prikte ze er gewoon nog eentje in nadat eerder een goal van haar werd afgekeurd. De punten gingen helaas niet mee naar Horst. Oh ja, hoe zit het met die memorabele momenten? HOCO werd bedankt voor de lekkere lunch die de club had geserveerd, Kee van de Meulengraaf gaat 2,5 kilometer om de tegenstander heen en de bodybattery van Roos Vervoort is ‘laeg’. Maar eind goed al goed. De hockeyzondag werd uitgespeeld op het terras.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Het was een geslaagde dag op Berlicum. Niet alleen won Jong Dames 1 haar wedstrijd, maar ook de heren van Berlicum stapten als winnaar van het veld. En hoe! De bezoekers van Nuth werden op een 13-1 nederlaag getrakteerd. Het was een prachtig einde van een dag die al om half elf begon. Toen verzamelden de heren zich op de club om een, zo lezen wij, een zeer geslaagde clinic te verzorgen voor de jeugdleden. Iedereen wordt bedankt voor hun enthousiaste deelname.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Berlicum Heren 1 (@hcberlicumheren1)

Het ging nog niet helemaal zoals ze wilden en ze konden niet lekker in hun spel komen, maar door vertrouwen in elkaar en vier doelpunten van de WOTM hebben de dames van Roomburg de drie punten weer meegenomen naar ‘t Leidse! Castricum werd met 4-1 verslagen door de nummer twee van de Tweede Klasse B. Komende zondag speelt Roomburg thuis tegen Bennebroek met aansluitend TD. Wie zien we daar???

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roomburg Dames 1 (@roomburgd1)

Bliksemstart. Een term die zeker van toepassing is op de start van het duel van de heren van HCM tegen koploper Rosmalen. Na vier seconden lag de bal al in het net. 1-0 voor HCM. Die voorsprong werd uitgebouwd naar 4-0. In de laatste vijf minuten scoorde Rosmalen nog tegen. Desalniettemin speelde HCM een superpot. De heren genoten van het publiek en de overtuigende overwinning. Dan kan je met recht stellen: dit smaakt naar meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HCM Arnhem Heren 1 (@hcmheren1)

De heren van Rijswijk maakten het wederom weer iets te spannend. Er werd in de Eerste Klasse A met 3-2 gewonnen ven Schiedam. Maar, de puntjes tellen…. Zo is het maar net.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RHC H1 (@rhc_h1)

Het was spannend in de Overgangsklasse A bij Cartouche-Xenios. De dames van Xenios begonnen goed in de eerste helft, maar na rust scoorde Cartouche twee keer uit een strafcorner. Met nog een kwart voor de boeg wist Xenios dat het zwaar zou worden, maar dat hield hen niet tegen. De knop werd omgezet en met keihard werken kwam de ploeg tot de 2-2. Ondanks kansen in de slotfase viel het kwartje niet de kant van Xenios op. Hierdoor blijft de ploeg op een achtste plaats staan. Volgende week zullen ze dit harde werken door moeten pakken om drie punten binnen te halen. Tot dan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XENIOS DAMES 1 (@xeniosdames1)

We sluiten de rubriek ‘Het Weekend’ af in de Overgangsklasse. De heren van IJsseloever wonnen hun wedstrijd tegen Phoenix met 3-2. Kortom, drie punten voor de nummers zes uit Poule B.


Wat vind jij? Praat mee...