Het weekend: spierpijn, kaart is taart en ‘facking lang’ douchen

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Prinsenbeek, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams. 

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. 

We beginnen onze terugblik van het weekend met de dames van Prinsenbeek. Het verloren duel in de Silver Cup van vrijdag zorgde ervoor dat veel speelsters met spierpijn aan het duel tegen Tempo’34 begonnen. De pijn verdween al snel naar de achtergrond nadat Prinsenbeek al na dertig seconden scoorde. Uiteindelijk stond er in Rotterdam een 9-1 overwinning op het scorebord.

Met zijn vijfde hattrick van het seizoen had Casper (achternaam onbekend) een belangrijke rol in de 5-1 zege van de heren van DVS op Eersel. Na twee doelpuntrijke remises op eigen veld was de ploeg wel weer toe aan een thuisoverwinning. DVS begon niet goed aan het duel. De snelle achterstand werd omgebogen naar een voorsprong waarna ‘Casper het nodig vond zijn vijfde hattrick van het seizoen te maken.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M.H.V. DVS Heren 1 (@mhvdvsheren1)

In de Derde Klasse boekten de heren van Zwaluwen op Teteringen een 3-1 zege. Drie punten, maar de conclusie luidde dat er nog genoeg te doen is. ‘Het was goed. Voor één kwart’, lezen we op Instagram. Een les werd in ieder geval geleerd: wegwerkzaamheden omzeilen. Gelukkig werd er in het clubhuis Jupiler geserveerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zwaluwen H1 (@zwaluwen_heren1)

We waren na vorige week opnieuw benieuwd naar de memorabele momenten en de douchetest van de dames van Horst. Dit keer bleef een geurige verrassing achterwege, maar vond Irma wel een paraplu. En de douche? Ja, die viel in de smaak bij Eef Craenen. Ze ‘doucht facking lang’, lezen we op het Instagramaccount van Horst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Met een goede trainingsweek hebben de dames van Drunen zich herpakt van de nederlaag vorige week tegen Basko (3-2). De tweedeklasser versloeg zondag Geldrop met 4-0. Na de derde helft maakten de speelsters van Drunen nog de kleedkamer schoon. Aan de smileys te zien was het geen lekker klusje. Maar, dat is nog niet alles. Babs moet aan de slag. Ze kreeg tegen Geldrop een kaart en bij Drunen betekent een kaart, trakteren op taart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHCD Dames 1 (@drunendames1)

Dordrecht is in de wwwwwwinning mood. De ploeg boekte met de 4-7 op Drunen zijn zesde overwinning op rij. Door het puntenverlies van concurrent Maarssen is Dordrecht nu alleen koploper in de Tweede Klasse B. De spelers kunnen vanwege de herfststop een extra week genieten van de koppositie. Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen Rapid, de nummer acht van de ranglijst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DMHC H1 (@dmhch1)

Na twee nederlagen op rij pakten de dames van Apeliotes weer de volle buit. ‘Met veel support langs de lijn van onze lieve vrienden en familie’ werd Uden met 2-1 verslagen. Na afloop genoten de speelsters van Apeliotes van de zelfgemaakte lekkernijen. Het blijft gissen naar wat er precies te smikkelen en te smullen viel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Apeliotes Dames 1 (@apeliotes_dames1)

Goed trainen loont. Dat bewezen de heren van Derby. De trainingen hadden de eersteklasser, zo lezen we op Instagram, goed voorbereid op het duel tegen Ommoord, dat met geen woorden maar daden na een heerlijke pot met 5-2 werd verslagen. Namens Derby: fijne herfstvakantie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Derby Heren 1 (@hcderbyheren1)

Met menig duwen en trekken eindigde de spannende pot in de Overgangsklasse tussen Ede en HBS in 0-0. De dames van Ede bedankten hun support langs de lijn en kijken al uit naar 26 oktober. Dan komt namelijk landskampioen Amsterdam op bezoek voor de beker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Ede Dames 1 (@mhc_ede_dames_1)

De heren van IJsseloever waren kort en krachtig over de 3-2 zege op Phoenix: drie punten. Na de tweede overwinning van het seizoen staat de ploeg met zeven punten op een achtste plaats in de Overgangsklasse B.


Wat vind jij? Praat mee...