Het weekend: verfijnde solo, Dash met twaalf en de weilanden van Asten

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Voor de dames van Dash is de winterstop begonnen. De eerste seizoenshelft werd afgesloten met een 4-0 overwinning op HVA. Maar is deze zege wel reglementair? In het wedstrijdverslag op Instagram lezen we dat Raisa al een tijdje een mini-hockeyer met zich meedraagt. Met een twaalfde man/vrouw in het veld valt er natuurlijk weinig te halen voor de tegenstander.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MHC Dash Dames 1 (@dashdames_1)

Mixed feelings bij de heren van Boxmeer na de thuiswedstrijd tegen Mierlo. De vierdeklasser kreeg tien strafcorners, maakte twee doelpunten en keeper Jan stopte een strafbal. Een wedstrijd waarin bijna alles zat, behalve een winnaar. Het werd namelijk 2-2. Maar Boxmeer liet het feestje er niet door verpesten. Volgende week volgt de confrontatie met koploper DVS. Dus, nog een keer vlammen voor de winterstop.

Een bericht gedeeld door MHC Boxmeer Heren 1 (@boxmeerheren1)

Sterk in balbezit, goed in de passing en dreiging naar voren. Dit was het spel dat Femke van Lonkhuijzen voor derdeklasser Kikkers tegen Abcoude op de mat legde. Ook in de tacklebacks veroverde ze vaak de bal. Het leverde haar terecht de uitverkiezing tot Woman of the Match op. En ja de drie punten bleven in Nieuw-Vennep.

Aangeef, stop, sleep, goal. Een corner uit het boekje bezorgde de heren van Gouda op de valreep een 5-4 zege op Haarlem. Op een droge maar winderige zondag werd er eerst nog gejoeld voor Dames 1 van Gouda, waarna de herenploeg een 4-1 voorsprong na rust uit handen gaf. Haarlem kwam tot 4-4. Een late corner zorgde uiteindelijk voor de beslissing maar niet nadat er gehannes was over de beslissing van de scheids, een corner die opnieuw moest worden genomen en de tijd die doortikte naar het einde van de wedstrijd.

Een bericht gedeeld door GOUDA HEREN 1 (@gouda_heren1)

De lieve volgers van Nova lazen tot hun teleurstelling dat het duel van de tweedeklasser op Hopbel met 2-0 verloren was gegaan. De wedstrijd ging gelijk op, maar een slordig derde kwart brak Nova op. Een knullige bal, die van richting werd veranderd, zette Hopbel op 1-0. Het spel van Nova verbeterde in het vierde en laatste kwart redelijk, maar het was Hopbel dat scoorde en de 2-0 eindstand op het bord zette. Nu volgt een week hard trainen zodat Nova het eerste competitiedeel goed kan afronden.

Een bericht gedeeld door HC NOVA DAMES 1 (@hcnovadames1)

Toeschouwers aan de Generaal Eisenhowerweg 11 waren getuige van een doelpuntenfestijn. Berkel-Enschot haalde de dubbele cijfers tegen Voorne. Het werd liefst 12-0. De helft van de productie kwam op naam van Joppe van Wijngaarden. Van heerlijke tip-ins tot een verfijnde solo: alles vloog erin.

Een bericht gedeeld door MHCBE Heren 1 (@mhcbeheren1)

Het was soms wat rommelig, maar de dames van DES hielden het koppie erbij en maakten mooie goaltjes. Dat resulteerde in een 4-2 zege op Berkel-Rodenrijs. De drie punten zijn weer binnen.

Een bericht gedeeld door MHC DES Dames 1 (@mhcdesdames1)

Upward heeft aangetoond niet meer gevoelig te zijn voor de randzaken. Een waterballet en onwennig semi-veld. Het maakte niet uit in de uitwedstrijd op Apeliotes. Het werd een 5-0 zege. Gevoelsmatig en standtechnisch gezien een lekkere overwinning. Een overwinning ook waarmee de ploeg veel vertrouwen tankt. To be continued dus.

Een bericht gedeeld door Upward H1 (@upwardh1)

Met de steun van de mini’s van de week Janneke en Daisy verlengden de dames van Rood-Wit in de Overgangsklasse met de 3-0 zege op Schiedam de winning streak naar vier wedstrijden.

Een bericht gedeeld door Rood-Wit Dames 1 (@roodwit_dames1)

De weilanden van Asten werden goed benut, want HCAS won met 8-1 van Zwart-Wit. Na afloop werd Youp Ramaekers in het zonnetje gezet. Hij mocht zich topscorer en Man of the Match noemen van de kersverse koploper van de Overgangsklasse B.

Een bericht gedeeld door HCAS HEREN 1 (@hcas_heren1)