Het weekend: vloek verbroken, de Tempotrein en Circus Hilversum

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Na een weekje herfstvakantie beginnen we onze terugblik van het weekend in de Vierde Klasse. De vloek is verbroken. Met een goed tactisch en duidelijk strijdplan en een beetje finetunen in de eerste helft pakten de dames van Concordia eindelijk weer de drie punten. Bommelerwaard werd met 4-1 verslagen. De ploeg liet het zoet der overwinning smaken, want de heerlijke zondag werd afgesloten met wat wijntjes.

HVA-Sneek. Het was een herhaling van de zinderende wedstrijd in de eerste ronde van het Silver Cup. Toen trok HVA na het nemen van shoot-outs aan het langste eind. Zondag stond HVA opnieuw aan de goede kant van de score, maar was het verschil veel en veel groter. HVA won met liefst 9-0. De motivatie om na een 4-0 ruststand door te gaan kwam uit onverwachte hoek. ‘Onze Peppie had namelijk belooft een biertje te drinken voor elke goal die HVA wist te scoren. Hij had een zware middag’, lezen we op Instagram.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hvaheren1 (@hvaheren)

In de Derde Klasse had Daphne Leewis van Spitsbergen de smaak te pakken. En hoe? Leewis maakte liefst zes doelpunten in de 7-5 overwinning op Westerduiven. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere, lezen we op het Instagramaccount van de derdeklasser. Het leverde haar na afloop terecht de titel ‘Woman of the Match’ op. Dat is nog niet alles. Binnenkort komt ze nieuwe sierraden scoren bij de plaatselijke juwelier.

‘Tempotrein dendert over de gele Prinsjes’, luidde de kop op het Instagramaccount van Tempo. Prinsenbeek werd zondag met 8-1 verslagen. Het klopte allemaal bij de derdeklasser, lezen we. Technisch en tactisch haalde Tempo eindelijk hun niveau en werd er gespeeld als een team: ‘We speelden elkaar de bal aan alsof we allemaal een relatie hebben met elkaar.’ De beloning voor Tempo volgde na de wedstrijd: ‘Nu gaan wij genieten van het Oktoberfest en de Dirndl’s.’

Een bericht gedeeld door Tempo Heren 1 (@tempoheren1)

De dames van Basko waren de eerste tien minuten van de wedstrijd alleen maar op de helft van Berkel-Enschot te vinden, maar viel het doelpunt juist aan de andere kant. Na rust was hetzelfde beeld te zien en liep Basko opnieuw tegen de oude sportwet op: valt het doelpunt niet aan de ene kant dan valt ie aan de andere kant. Berkel-Enschot verdubbelde de voorsprong. Na de 1-2 ging Basko voor een gelijkspel, maar in de slotminuut viel de 1-3. Mede door haar knappe doelpunt en goede inzet werd Sophie Welten verkozen tot ‘Wedstrijdwiefke.’

Een bericht gedeeld door VMHC Basko Dames 1 (@baskodames1)

De 2-1 nederlaag tegen Leusden werd kort maar krachtig besproken op het Instagramaccount van tweedeklasser Mezen. ‘Geen punten na een fanatiek hockeygevecht in Leusden.’

Een bericht gedeeld door MHC de Mezen H1 (@mezenheren1)

In de Eerste Klasse heeft Warande de drie punten volgens eigen zeggen opgehaald in Etten-Leur. De zege kreeg pas echt vorm na rust. Na een goede peptalk ging Warande vol in de aanval en dat leverde uiteindelijk een zakelijke 3-0 overwinning op. Hilde Leenaars maakte twee van de drie doelpunten. Warande staat als koploper in Poule B vijf punten los van concurrent Fletiomare.

Een bericht gedeeld door Warande Dames 1 (@warandedames1)

Na een dinsdagtraining en een gewonnen oefenpot kon Upward zondag eindelijk weer om de knikkers spelen. Beuningen werd met 3-1 verslagen. Terugblikkend op de wedstrijd was de analyse kort en krachtig: degelijk, volwassen, zakelijk. De drie punten werden vervolgens gevierd op het Oktoberfest.

Een bericht gedeeld door Upward H1 (@upwardh1)

De dames van Ede waren zondag in het zuiden van het land te vinden. Met een punt tegen Breda (1-1) keerde de overgangsklasser terug naar huis. De analyse na afloop was duidelijk. Ede heeft goede stappen gezet en hard gewerkt. De gelijkmaker was verdiend en daarom voelt het gelijkspel als een gewonnen punt.

Een bericht gedeeld door MHC Ede Dames 1 (@mhc_ede_dames_1)

Het was even stil op het Instagramaccount van Hilversum. De inkt van de pen bleek leeg. Inmiddels is de inkt bijgevuld en volgde een verslag van een ouderwets optreden van Circus Hilversum. De ploeg betoverde met spectaculaire acts, spanning en onvergetelijk entertainment. Roomburg werd met 2-1 verslagen. De vreugde over de eerste drie punten was groot. Volgende week reist Hilversum af naar Groniningen. Een reisadvies is al gegeven door de Hilversummers: vergeet uw paspoort niet.

Een bericht gedeeld door Hilversum heren 1 (@hmhcheren1)