Hockey Vereniging Zevenaar bestaat 50 jaar

Hockey Vereniging Zevenaar (HVZ) bestond op 1 september 50 jaar en heeft dat afgelopen weekend gevierd met een tweedaags lustrumfeest. Zaterdag waren er hockeyclinics voor jong en oud en daarna een feest voor de huidige leden. De zondag stond in het teken van de oudgedienden: de Heren en Dames 1 van vroeger speelden een kleine competitie tegen de huidige veteranen.

Het lustrumweekend vormde de afsluiting van een jaar feest op de club.’ Het 40-jarig jubileum hebben we een jaar te laat gevierd, dus we wilden deze keer juist eerder starten’, aldus voorzitter Jos Roemaat.

Ongedwongen familievereniging

50 jaar geleden begon het allemaal bescheiden in Zevenaar. Op 1 september 1965 besluit een aantal medewerkers van een lokaal onderzoekscentrum van Unilever tot het oprichten van een hockeyvereniging. Met exact 11 man gaan ze van start. Wegens sluiting van het onderzoekscentrum zijn nog geen 5 jaar later alle oprichters vertrokken. De club wordt echter van de ondergang gered door een aantal middelbareschooldocenten. Ruim 40 jaar later barst de club uit zijn voegen met meer dan 500 leden. Een noodzakelijk renovatie van velden en clubhuis volgt. De groei van de club staat volgens voorzitter Roemaat het kleinschalige karakter van de vereniging niet in de weg: ‘Het is een heerlijk ongedwongen familievereniging, iedereen kent elkaar.’

Vrienden van HVZ

HVZ heeft een speciale band met zijn oud-leden door de ‘vrienden van HVZ’. De Vrienden van HVZ is een reünistenvereniging die de club ondersteunt, reünistenmiddagen organiseert en een groot aandeel heeft gehad in de organisatie van het lustrumweekend.  Daarnaast is speciaal voor het lustrumjaar ook de Club van 50 in het leven geroepen. De Club van 50 heeft de lustrumactiviteiten van HVZ financieel ondersteund en zal ook na het lustrum actief blijven.

Sfeer proeven in Zevenaar? Bekijk de foto’s.

 


Wat vind jij? Praat mee...