HV Spijkenisse in financiële malaise door ‘greep uit kas’

HV Spijkenisse zit in de financiële problemen. RTV Rijnmond meldt dat er een bedrag van 200.000 euro uit de clubkas is verdwenen. Inmiddels is de voorzitter van de Zuid-Hollandse vereniging per direct teruggetreden. Of dat vanwege het verduisterde geld is, is nog niet bekend. De club heeft voor aanstaande dinsdag, 7 maart, een Bijzondere Algemene Ledenvergadering uitgeschreven.

De extra ledenvergadering is volgens de website van HV Spijkenisse ingelast ‘vanwege de financiële situatie waar HV Spijkenisse momenteel in verkeerd (sic). Het bestuur vindt het van groot belang dat u met velen komt. Van de leden wordt een actieve inbreng verwacht.’

Tegenover het Algemeen Dagblad reageert de inmiddels ex-voorzitter op zijn vertrek. ‘Ik ben opgestapt vanwege persoonlijke omstandigheden. Er zijn persoonlijke fouten gemaakt door mij en door de andere bestuursleden. Daar wil ik het graag bij laten.’ De krant meldt dat de man een advocaat in de arm heeft genomen. Tegenover RTV Rijnmond ontkent de voormalig voorzitter medeverantwoordelijk te zijn geweest voor de kas.

De KNHB bevestigt dat er contact is geweest met Spijkenisse, maar onthoudt zich verder van commentaar.

Er was zondagmiddag nog geen aangifte bij de politie gedaan.


1 Reactie

  1. Bossini

    Opstappen en weglopen heeft geen zin , blijven zitten en je verantwoordelijkheid nemen .


Wat vind jij? Praat mee...