HV Westland haalt bijna 6000 euro op voor Stichting ALS

Al 5 jaar organiseert Stichting ALS Westland allerlei activiteiten met als doel ALS-patiënten en hun naasten te steunen én om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de zenuw-spierziekte. Ook hockeyvereniging Westland droeg recent een steentje bij, een initiatief ingegeven door een oud-lid -waarvan het gezin nog altijd nauw verbonden is met de club- die is getroffen door de ziekte. 

De Zuid-Hollandse vereniging organiseerde tijdens ‘De week voor ALS’ verschillende activiteiten om geld op te halen. De Dinsdag Dames bleken de fanatiekste geldinzamelers. Met behulp van de Westlandse middenstand, die fruit, groente, planten, bloemen en boeken doneerde voor het goede doel, organiseerden de ‘Dida’s’ een toernooi en kon er ‘geshopt worden voor ALS’.

Succesformule

Het bleek zo’n succesformule dat de Dida’s zelfs 2 weken doorgingen met actievoeren. Zo haalden zij € 3.400,- op. Aangevuld met een bijdrage van van € 2.500,- van SWK Groep, de voormalig hoofdsponsor van HV Westland, kon de club het prachtige bedrag van € 5.900,- overmaken aan Stichting ALS. 


Wat vind jij? Praat mee...