Kampong bouwt eigen zaalhockeyhal

Kampong beschikt vanaf deze winter over een eigen zaalhockeyhal. Op veld 4 van de Utrechtse club komt een blaashal met twee wedstrijdvelden. Zondag ondertekent de club de contracten met de leveranciers van de tent en de vloeren.

De hal staat er van november tot eind februari, en huist vier trainingsvelden, die op competitiedagen worden omgebouwd tot twee volwaardige wedstrijdvelden. Het is de bedoeling dat 115 jeugdteams en de jongste jeugd in de hal op Kampong gaan trainen en competitie spelen. ‘De jeugd hoeft nu niet meer in het donker en de kou naar afgelegen sporthallen in en buiten Utrecht’, laat de club weten. ‘Iedereen op één, vertrouwde plek.’

Blaashal biedt meer zaalhockey mogelijkheden

Ook voor senioren biedt de hal veel meer mogelijkheden. Ruimte is minder een probleem, waardoor meer teams de zaal in kunnen. De blaashal van Kampong verlicht de druk op de zaalcapaciteit van de Utrechtse sporthallen in de winter. Een beperkt aantal zaaluren is nog voor andere (hockey)verenigingen te huur.

Andere clubs, onder andere AH&BH Amsterdam en HC Naarden, hebben ook eigen blaashallen gedurende de winter. HC Leonidas heeft zelfs een permanente zaalhockeytent op het complex.


2 Reacties

  1. paul

    Mooie oplossing. Zeker als je met andere verenigingen de beschikbare zalen moet verdelen. Interessant, ben benieuwd wat de kosten zijn van de huur die periode.

  2. LexWarring

    Ja dat is een mooie oplossing. Gaat de horeca omzet nu ook gewoon door?


Wat vind jij? Praat mee...