Massale opkomst bij informatie-avond KNHB over blaashallen

Dat tijdelijke hockeyhallen en blaashallen hot zijn in Nederland, was al bekend. Niettemin was de hockeybond aangenaam verrast over de enorme belangstelling donderdag tijdens een informatieavond over blaashallen in het Huis van de Sport in Nieuwegein. Uiteindelijk bezochten ruim 120 clubvertegenwoordigers de avond.

‘We kregen tot op het laatste moment nog aanmeldingen van clubs’, vertelt Sophie Benus van de KNHB. ‘Op zich snappen we dat ook wel: de clubs gaan nu de zaal in en zijn de afgelopen tijd weer druk geweest met regelen van de zalen. Voor veel clubs is het een enorme puzzel om voldoende uren te krijgen. Als je dan om je heen steeds meer clubs ziet die een eigen hal hebben en daardoor veel minder worstelen met plannen van trainingen en wedstrijden, begrijpen we wel dat de interesse groeit.’

Clubs willen vooral info over de soort hallen en de financiering

Tijdens de avond werden door de clubvertegenwoordigers vooral veel vragen gesteld over de soorten blaashallen en de financiering ervan. Maar ook naar de ervaringen over de opbouw, afbouw en opslag waren veel clubs benieuwd. De tijdelijke hal wordt in de winterstop op een van de velden geplaatst, waardoor de leden op de club kunnen trainen en ook wedstrijden spelen in de zaalhal. Op acht clubs verrijzen dit seizoen zaalhockeyhallen. Leonidas is de negende club met een zaalhockeyhal, maar die staat het gehele jaar. HGC, Zoetermeer en Cartouche hebben dit jaar voor het eerst een zaalhockeyhal. Op Zeeburgereiland heeft de gemeente Amsterdam een blaashal neergezet, waarvan ook hockeyclubs gebruik maken.

Diverse clubs met een eigen hal, waaronder Kampong, Naarden, Fletiomare, HGC, Zoetermeer en Cartouche, gaven donderdagavond een presentatie en behandelden verschillende aspecten. Ook waren er leveranciers aanwezig. In kleine groepen konden vervolgens vragen worden gesteld. Benus: ‘We wilden graag dat de clubs onderling hun kennis gingen delen. Je leert toch het meest van de praktijkvoorbeelden. Neem bijvoorbeeld de opslag van de hallen en de inzet van vrijwilligers. Daar moet je goed over nadenken. Clubs die nu een blaashal willen aanschaffen, kunnen zo profiteren van de ervaringen van andere clubs. Gezien het grote aantal positieve reacties, zijn we in die opzet geslaagd.’

Clubs die niet bij de avond aanwezig konden zijn, maar wel meer informatie willen, kunnen zich melden bij de hockeybond via knhb[ad]knhb.nl.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...