Uitslag poll: meerderheid vindt fluiten niet leuk

Een meerderheid van de gebruikers van hockey.nl op Instagram is geen liefhebber van het fluiten van een wedstrijd, hoewel de verschillen zeker niet groot waren. 41 procent van de ruim vijfduizend stemmers gaf aan het fluiten wél leuk te vinden.

Naar aanleiding van de ‘Week van de Scheidsrechter’ gaf hockey.nl aandacht aan dit onderwerp met het artikel over de enthousiaste 15-jarige scheidsrechter Joris Timmermans en een scheidsrechtersmonoloog met toparbiter Jonas van ’t Hek. Daarnaast vroeg hockey.nl op social media middels Instagram en Twitter om jullie mening.

De simpele vraag in de Instastory was: ‘Vind jij fluiten leuk?’

Op Instagram werd er goed gereageerd met 5.075 stemmers, waarvan 2990 gebruikers op ‘nee’ (59 procent) stemden, terwijl er 2.085 keer op ‘ja’ werd gedrukt. Dat meer dan de helft van de hockeyers zegt liever niet te fluiten, is wellicht geen verrassing, aangezien de verplichte fluitbeurten binnen teams ook niet altijd soepel worden overgenomen. Dat liefst 2.085, voornamelijk jongere hockeyers, aangeven het wel leuk te vinden, is ook een positief signaal. Eentje dat de oproep van Jonas van ’t Hek voor nieuw talent wellicht nieuw leven in doet blazen.

Op Twitter reageerden maar 96 mensen op de vraag ‘Vind jij het fluiten van een wedstrijd leuk?’. 57,3 procent reageerde juist positief en de minderheid vond het niet leuk. Genoeg aanknopingspunten in ieder geval voor de arbitrage, die zeker weet dat er genoeg potentiële liefhebbers onder de hockeyers zijn om wedstrijden te begeleiden.


8 Reacties

 1. rustaaagh

  Volgens mij hoeft de conclusie van de vraag "Vind je fluiten leuk?" niet te zijn dat men liever niet fluit!

 2. Valley in the Alps

  Gelukkig zeg 😉 stel je voor dat de uitkomst andersom was, dan viel er voor mij minder te fluiten. 😄 heerlijk 2x op zaterdag bij de jeugd en de grote uitdaging bij senioren op zondag. Wat wel helder is, er valt bij de clubs nog veel te doen om de AB jeugd te motiveren... fluiten hort er nu eenmaal bij. Ja, die ouders langs de lijn ... kunnen ook wat spelregelkennis op doen.

 3. hennie-henken

  Moet je cluppie wel achter je staan, als er gezeur komt van de tegenstander🥴Veel jonge scheidsen stoppen er mee omdat je niet og weinig steun krijgen van hun clup.

  1. arieaudier-nl

   Vind sowieso dat jonge fluiter begeleid moeten worden door een volwassen of ervaren fluiter.

  2. horn_964

   Clubs moeten hun veteranenteams een keertje aanpakken. Als je hoort hoe die soms tegen (jonge) scheidsen tekeer gaan... Dan zou ik ook geen zin meer hebben om te fluiten.

 4. rutgermeijnen

  Heb geen instagram. Graag de volgende keer mogelijkheid bieden om op een andere manier te reageren. 👍😊🏑

 5. Redactie hockey.nl

  Beste Anniek, dat is een goed punt en dat hadden we hier ook moeten doen. Als we een poll doen en daarna de resultaten publiceren, is het normaal de bedoeling dat een vraag in ieder geval op de website/app van hockey.nl, Instagram en Twitter is gesteld.

 6. rustaaagh

  @Horn_964, Absoluut de veteranen aanpakken. Wat al zou helpen is dat ze zelf een paar keer per jaar wedstrijden fluiten zodat ze weten hoe moeilijk het is. Bij veel clubs kopen ze de fluitbeurt gewoon af en fluiten ze niet meer. Daarnaast mogen ook ouders worden meegenomen die die zelf amper gehockeyd hebben maar wel de nodige feedback hebben.


Wat vind jij? Praat mee...