Nieuw derde kunstgrasveld voor MHC Liberty

Hockeyclub Liberty heeft afgelopen zaterdag feestelijk het nieuwe derde kunstgrasveld in gebruik genomen. De club groeide de afgelopen jaren hard, en zag zich regelmatig genoodzaakt om velden van de nabijgelegen vereniging in Rijen te gebruiken.

De voorzitter van Liberty, Eric van den Bosch, nam in zijn openingsspeech de gelegenheid om het ontstaan van de club te memoreren.

‘Ik neem jullie even mee naar het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Een stel mannen hadden het idee om te gaan hockeyen. Ze moesten dat stiekem doen, want volgens de Duitsers waren de houten sticks erg gevaarlijk. In november 1945 werd een vereniging opgericht, vanwege de bevrijding genaamd Liberty. Het symbool van de Engelse Desert Rats werd het logo.’

Oudste en jongste lid

HC Liberty, dat in de afgelopen vijf jaar groeide van 500 naar 760 leden, nam dit voorjaar het besluit tot de aanleg van een nieuw veld. Het oudste lid van de club, Hein van Tuyn (88), en het jongste lid, Layla Meulensteen (5), gaven samen het startschot voor de aanleg van het nieuwe veld (foto).

 


Wat vind jij? Praat mee...