Nieuwe velden en hockey in ‘Stadion de Meer’

Het is bijna winterstop, maar er worden juist nu een aantal nieuwe velden geopend bij verschillende hockeyclubs. Zwart-Wit opende 22 november officieel het nieuwe waterveld. Komend weekend viert Pollux de opening van een nieuw veld en bij AthenA wordt een heus stadion, inclusief nieuw veld geopend. Vernoemd naar het bekende oude Ajax-stadion.

In Breda stond bij de opening van het waterveld de vlag van Zwart-Wit centraal. Uit handen van de president van de club ging de vlag via de aanvoerders van Dames 1 en Heren 1 naar de jeugd. Volgens de club als symbool voor het overdragen van talent, topprestaties en teamspirit. Jeugdspelers mochten daarna, om het veld écht in gebruik te nemen, een serie strafballen nemen op de keepers van Dames 1 en Heren 1.

Nieuw waterveld Pollux

Pollux opent 29 november een nieuwe waterveld. Na de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 van de Vlaardingse club is de officiële opening. Hoe precies, dat is nog mysterieus, maar leden worden opgeroepen om in ieder geval hun ‘Pollux-paraplu’ mee te nemen. Er is vervolgens nog een veiling van onder andere het Olympisch shirt van Pirmin Blaak en aansluitend, hoe kan het ook anders, een feestelijk TD.

Hockey in ‘Stadion de Meer’

Ook AthenA opent zondag een nieuw waterveld. De naastgelegen voetbalclub SC Voorland ging terziele, waardoor AthenA de locatie kon overnemen. Er werd een nieuw waterveld gerealiseerd en de hockeyclub nam ook de tribune van de voetbalvereniging over. Die werd omgedoopt tot ‘Stadion de Meer’, naar het legendarische Ajax-stadion, dat vroeger ook in Watergraafsmeer te vinden was. ‘Heiligschennis of gewoon een mooi eerbetoon?’, schreef AT5 al.

HC Athena heeft in ieder geval grote plannen met het stadion. De club hoopt er oefeninterlands te kunnen houden. Zondag wordt De Meer feestelijk geopend en geeft Dames 1 een clinic aan de jongste jeugd op het splinternieuwe veld 6. ‘Een mooie mijlpaal in de nog zo jonge geschiedenis van HC AthenA’, laat voorzitter Luc Spin trots weten.

Schermafbeelding 2015-11-25 om 10.32.12


Wat vind jij? Praat mee...