Nijmegen JA1 2010-2011 tegen Nijmegen Heren 1 2015-2016

19 juni 2011, D-day voor Nijmegen JA1. Die dag speelden zij de finale tegen Kampong JA1 in het Wagener Stadion in de strijd om het landskampioenschap. Na de officiële speeltijd was de uitslag 3-3. De allesbeslissende strafballen gaven de doorslag. Nijmegen JA1 was landskampioen van het seizoen 2010-2011.

Zoals de jongens zelf op twitter schreven:

Wie er die dag niet bij was, kan de heren nu opnieuw zien spelen. Dit keer tegen de huidige Heren 1 van Nijmegen. JA1 in de samenstelling van 2011 speelt op 2 juli onder leiding van Rein van Eijk, de toenmalig coach van de Nijmeegse A1, tegen de Heren 1 onder leiding van Christian Cavallet.

Samenstelling

Slechts 1 van de jongens uit die bewuste JA1 speelde dit jaar in de Heren 1 van Nijmegen: Lars Leenen. Floris-Willem Enzerink heeft af en toe een invalbeurt. Andere jongens zijn volgens de teammanager van de JA1 in 2011, ‘uitgevlogen’ of zijn op een lager niveau gaan spelen bij Nijmegen.

Sommigen vinden we terug bij verschillende hoofdklasseclubs. Johannes Mooij en invaller Niek Merkus zijn inmiddels vaste kracht bij Amsterdam. Steef Stroeken kwam dit seizoen met SCHC uit in de Hoofdklasse, net als Martijn Phijffer enkele jaren eerder. Ties Ceulemans speelde de laatste 3 jaar bij Schaerweijde, in het seizoen 2014-2015 ook nog samen met Nijmegen JA1-teamgenoot Coen Merkx.

Ondanks de verschillende woonplaatsen, was het niet lastig om nagenoeg alle jongens weer samen te brengen. De groepschat uit 2011 bestaat namelijk nog steeds. De, inmiddels, mannen hebben nog regelmatig contact. Om de nog steeds fanatieke en gedreven heren weer bij elkaar te brengen, was niet heel veel nodig.

Ranglijst

De mannen van de huidige Heren 1 nemen het op tegen de knapen die nu alweer 5 jaar geleden landskampioen werden. Heren 1 van de Gelderlanders heeft zich dit jaar staande weten te houden in de Overgangsklasse poule B met een 6e plaats op de ranglijst. In de loop van het seizoen speelde de ploeg mee om de bovenste plekken. Qua niveau zullen beide teams waarschijnlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Opstelling

De JA1 van 2011 speelt zaterdag zo goed als mogelijk met dezelfde opstelling als waarmee ze de landstitel pakten. Gelukkig is ook de keeper is nog steeds actief, een vervanging in het doel is natuurlijk lastiger te vinden. ‘We beginnen serieus en na de wedstrijd gaan we een feestje vieren,’ aldus Lex Leenen, voormalig teammanager van de JA1.

Dus, 2 juli om 16.00 uur kunt u voor misschien wel de laatste keer de jongens van de JA1 uit 2011 die landskampioen zien spelen tegen de huidige Heren 1 van Nijmegen. Deze wedstrijd vindt natuurlijk plaats op de hockeyclub Nijmegen, gelegen aan de d’Almarasweg.


Wat vind jij? Praat mee...