‘Oliebollenactie past in positieve sfeer bij redding Spijkenisse’

Niet 2000 euro zoals was verwacht, maar liefst 5700 euro. Dat bleek zondagmorgen na de laatste telling het bedrag dat Spijkenisse heeft opgehaald met de oliebollenactie. Volgens Carlo Eijkels, woordvoerder van het crisisteam van HV Spijkenisse, tekent de massale oliebollenverkoop de positieve sfeer rondom de redding van de noodlijdende hockeyclub.

Bij Spijkenisse werd in maart van dit jaar duidelijk dat de oud-voorzitter 200.000 euro van de club heeft verduisterd. Sindsdien werkt een crisisteam, samen met de resterende bestuursleden, aan de redding van de club. Zij hebben een inventarisatie naar de financiële situatie inmiddels afgerond. Daaruit blijkt dat Spijkenisse langere tijd de rekeningen aan onder meer diverse leveranciers, trainers en de hockeybond niet heeft betaald. ‘De totale betalingsachterstand bedraagt 80.000 euro’, vertelt Eijkels. Het crisisteam heeft inmiddels met alle schuldeisers gesproken. Eijkels: ‘Die gesprekken zijn positief verlopen. We hebben heel eerlijk en transparant uitgelegd wat er is gebeurd en hoe dat heeft kunnen gebeuren. We kunnen rekenen op veel begrip. Dat is prettig. We profiteren nu van het feit dat we als club altijd gezond zijn geweest.’

Eijkels zegt dat Spijkenisse alles in het werk stelt om de schuldeisers de openstaande schulden te betalen. De benodigde financiële middelen hoopt Spijkenisse via een bankkrediet te vergaren. ‘We hebben de eerste gesprekken met de bank gevoerd. Die waren positief’, aldus Eijkels.

Bij Spijkenisse bruist het van de plannen en ideeën

Extra financiële armslag moeten komen uit acties die worden gehouden. Volgens Eijkels bruist het binnen de club van de ideeën en plannen. ‘De sfeer binnen de club is heel positief. Toen het nieuws bekend werd, reageerden sommige mensen eerst boos en teleurgesteld. Dat is begrijpelijk. Maar de sfeer is nu heel positief. De leden zetten massaal de schouders eronder. Dat blijkt maar weer uit het succes van de oliebollenverkoop.’ Die was geïnitieerd door de plaatselijke bakker. In een week tijd werden 7500 oliebollen verkocht, die de club dus 5700 euro opleverden.

Behalve naar de inkomsten kijken het bestuur en het crisisteam ook naar de uitgaven. Eijkels: ‘We moeten op de kleintjes letten. Daarom praten we bijvoorbeeld ook met de betaalde trainers binnen de club om te kijken of we daar kunnen besparen. We moeten er met z’n allen nog hard aan werken om de club er bovenop te krijgen.’

Overleg bij HV Spijkenisse (c) Willem Vernes Fotografie


3 Reacties

  1. Topkeepertje

    Ik snap niet dat Hockeyend Nederland H.C. Spijkenisse niet helpt ? Afrika wel en H.C. Spijkenisse niet , 1 euro per persoon en H.C. Spijkenisse is uit de zorgen .

  2. leo-groenendijk

    Hier heeft de KNHB toch wel een potje voor, met miljoenen aan inkomsten!

  3. romeckfreijer

    Als de knhb er een potje voor heeft kan dat leiden tot 'moral hazard' waardoor clubs juist onvoorzichtiger omgaan met geld.


Wat vind jij? Praat mee...