Onderscheiding voor Den Bosch-voorzitter Mieke van den Akker-Lathouwers

Den Bosch-voorzitter Mieke van den Akker-Lathouwers is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Bossche Burgemeester Ton Rombouts speldde zondag na de wedstrijd Den Bosch – Bloemendaal het versiersel op. De Brabantse wordt gedecoreerd voor haar bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Van den Akker-Lathouwers is sinds 2006 voorzitter van hockeyclub ’s-Hertogenbosch. Onder haar leiding heeft de club een zeer gezonde exploitatiestructuur, kan rekenen op de inzet van honderden vrijwilligers en heeft in haar strategie een stevige positie ingeruimd voor het leveren van een bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van verduurzaming, energie, buitenschoolse opvang en gezonde voeding. Dit laatste komt sterk terug in de rol en verantwoordelijkheid die zij het afgelopen decennium heeft gedragen bij de uitbreiding van het totale sportcomplex en de realisatie van het gezondste sportrestaurant van Nederland.

Mede door haar inzet is er sprake van een vereniging die sportief toonaangevend is in de (inter)nationale hockeysport. Onder haar leiding is de hockeyclub ’s-Hertogenbosch gegroeid van 2000 naar 2500 leden en heeft het Dames 1 sinds haar aantreden als eindverantwoordelijke tien keer de landstitel en acht Europese titels veroverd. Daarnaast zijn er onder haar leiding kwalitatief hoogwaardige en talrijke toernooien met nationale en internationale uitstraling georganiseerd. Decoranda heeft tevens waardevolle relaties opgebouwd buiten de vereniging. Ze is gesprekspartner van gemeente, provincie, KNHB, ondernemers en sponsoren, altijd met een scherp oog voor de maatschappelijke belangen, waarbij aandacht voor G-sporters of kinderen onder de armoedegrens bij haar altijd hoog in het vaandel staan.

Decoranda weet te binden en te verbinden. Decoranda initieert, coördineert en motiveert haar vereniging, die mede door de prestaties een stadspromotionele waarde heeft voor
’s-Hertogenbosch. Decoranda was van 1997 tot 2006 lid van de PR-commissie en sinds 2000 lid van de de Stichting Tophockey ‘s-Hertogenbosch. Deze stichting heeft tot doel het faciliteren van sporters, onder meer bij training, sportaccommodaties begeleiding en huisvesting, ondersteuning jeugd en het stimuleren van topsportevenementen. De Stichting is het verlengstuk van
NOC*NSF op lokaal en regionaal niveau.


Wat vind jij? Praat mee...