Onderzoek: arbiter met stoel belaagd door ouder jeugdteam Rotterdam

Een ouder van een speelster van een jeugdteam van Rotterdam wordt ervan verdacht zaterdag een scheidsrechter van Leonidas te hebben belaagd met een stoel. Het incident vond enige tijd na de wedstrijd plaats in het clubhuis van Leonidas in Rotterdam. De KNHB onderzoekt de zaak samen met de beide verenigingen.

Het bestuur van Rotterdam kreeg de melding van het team zaterdag tijdens de playoff-finale Heren van Rotterdam tegen Kampong. ‘We schrokken’, zegt Alexander Bakker, woordvoerder van Rotterdam. ‘Dit verwacht je niet. Het betreft iemand die we goed kennen. Omdat de mensen van de bond vanwege de finale bij ons aanwezig waren, hebben we het incident direct gemeld.’

De hockeybond kreeg later van Leonidas ook een officiële melding van wangedrag binnen, bevestigt Leon Rutten, hoofd Competitie en Arbitrage van de KNHB. ‘Wij hebben daarop onder andere contact opgenomen met de scheidsrechter van Leonidas om te vragen hoe het met hem gaat. De man is enorm geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden gelukkig goed en wil zo spoedig mogelijk weer fluiten’, zegt Rutten.

‘Dit is geen gedrag dat we willen zien op de velden en terreinen van hockeyclubs’

Uit het eerste onderzoek van de bond is duidelijk geworden dat de vader van de speelster geen lid van Rotterdam is en dus ook geen lid van de bond. Rutten: ‘Daarmee valt hij niet onder het tuchtreglement van de KNHB. Maar dat neemt niet weg dat wij de zaak wel in onderzoek hebben. We willen weten wat er tijdens en rond onze wedstrijden gebeurt. Als dit incident heeft plaatsgehad, zoals nu is gemeld, horen hier ook maatregelen bij. Dit is geen gedrag dat we willen zien op de velden en terreinen van hockeyclubs. Wij ondersteunen beide clubs daar waar mogelijk in deze lastige situatie en overleggen met hen over welke maatregelen zij kunnen nemen. Maar eerst moeten we weten wat er precies is gebeurd.’

‘We hopen dat hij zo verstandig is voorlopig hier niet te komen

Rotterdam hoopt binnen enkele dagen duidelijkheid te hebben over de aanleiding en toedracht van het incident, stelt Bakker: ‘We spreken de komende dagen met alle betrokkenen. Afhankelijk van die uitkomsten, gaan we ons buigen over het vervolg. We hebben de betreffende man niet de toegang tot het complex ontzegd, maar we hopen dat hij zo verstandig is voorlopig hier niet te komen.’

Het is onbekend of de scheidsrechter aangifte heeft gedaan.

Lees meer over het thema Sportiviteit & Respect.


8 Reacties

 1. albertmonpellier

  Dit is geen gedrag dat we willen zien op de velden en terreinen van hockeyclubs? 😳 Huh?! Wat is dit nou? Dit wil je toch nergens zien? Dus gewoon nergens, dus niet "niet alleen op hockeyclubs noemen"

 2. magnus-querqus

  In één woord: ontoelaatbaar!

 3. sandervandertogt

  "maar we hopen dat hij zo verstandig is voorlopig hier niet te komen." Dat mag hij dus zelf beslissen? Apart...

 4. peterrr

  Hier sta ik niet echt van te kijken. Dit team speelde eerder dit seizoen tegen het team van mijn dochter en toen liep het ook bijna uit de hand.

 5. lecram

  Sta hier net zoals Peter ook niet van te kijken. Ik heb de coach van het Ma1 team van Rotterdam ook aan "het werk" gezien tegen de scheidsrechter tijdens een wedstrijd.

  1. peterrr

   Herkenbaar. Bij de wedstrijd van mijn dochter waren het inderdaad niet alleen de ouders maar ook een van de coaches.

  2. lecram

   Bij deze wedstrijd kreeg de coach voor zijn gedrag geel, dus kan me niet voorstellen dat hij niet vaker een kaart heeft gehad. Gedrag zal derhalve bekend zijn bij de KNHB.

 6. frans-van-ette

  Ongelooflijk! Ik ken deze scheidsrechter. CS plus, elke week minimaal een wedstrijd fluiten en nog goed ook. Dit verdient niemand natuurlijk, maar hij al helemaaaaaal niet. Ik hoop dat hij er volgende week er weer gewoon staat. Dit in tegenstelling tot de idioot van de week die het nodig vond met een stoel tekeer te gaan.


Wat vind jij? Praat mee...