Overbos geeft hockeyclinic aan meer dan 150 vluchtelingen

Hockeyclub Overbos gaf zondag 21 februari een hockeyclinic aan asielzoekers uit het nabijgelegen AZC in Heerhugowaard. De interesse was groot: meer dan 150 vluchtelingen reisden per bus af naar Overbos om de fijne kneepjes van het hockey onder de knie te krijgen. Maar vooral om er even uit te zijn en plezier te hebben.

Overbos Heren 1 en de staf organiseerden de clinic. Zaterdag kwamen leden van de club nog spelletjes doen in het AZC, zondag werden de vluchtelingen uitgenodigd bij Overbos in Beverwijk. En daar werd flink uitgepakt: bij de clinic leerden de toegestroomde geïnteresseerden overspelen, afmaken op goal en hockeyen op een miniveld. Voor de kleinsten waren er springkussens en knutselspullen.

Geweldig om er even uit te zijn

De hockeyclinic zag er wat anders uit dan normaal, merkte Brit Schram, manager van Heren 1 en medeorganisator. Het was niet zo gestructureerd, maar, stelt Schram: ‘als ze maar plezier hebben’.

Bashar, nu 5 maanden in Nederland, vertelde over de clinic in het Noord-Hollands Dagblad: ‘Een dag als deze is voor ons erg belangrijk. Alle dagen zijn vrijwel hetzelfde. Het is geweldig om er even uit te zijn.’ Als de oorlog voorbij is, wil hij samen met zijn vrouw en zoontjes Sami (2) en Bahjat (5) terug naar Syrië. Tot die tijd is Nederland een geschikte verblijfplaats. ‘Hier is het in ieder geval veilig.’

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...