Paviljoen Were Di biedt zicht op hockey, tennis en jeu-de-boules

Were Di uit Tilburg heeft zaterdag 2 april officieus haar nieuwe paviljoen in gebruik genomen. Eind juni volgt de officiële opening. Het oude gebouw dateerde uit 1980 en was berekend op 600 leden. Inmiddels telt Were Di 3 keer zoveel hockeyers, tennissers, jeu-de-boulers en beachvolleyballers. ‘Vanuit het glazen paviljoen in houtskelet kijk je over 3 hockeyvelden, de tennis- en de jeu-de-boulesbanen’, zegt bestuurslid hockey Cora de Jonge.

De eerste plannen voor de nieuwbouw ontstonden in 2010. De Jonge: ‘Dat ging heel spontaan. Een paar mensen stapten na een wedstrijd van het veld en zeiden tegen elkaar: dit kan echt niet meer. Vanaf dat moment ging het balletje rollen. Met een bijdrage van de gemeente Tilburg van 1,2 miljoen werd nieuwbouw mogelijk.

Spaargeld

‘En de club heeft zelf een gelijk bedrag betaald, van ons spaargeld. Dat is bestemd voor de rest van het complex, waaronder een nieuw semi-waterveld op veld 2. En de vervanging van waterveld 1 staat dit jaar op de planning’, aldus het bestuurslid.

Het nieuwe clubhuis herbergt alle sporters in een open ruimte, met in het midden de bar en aan de zijkant een knus gedeelte met open haard voor kleinere gezelschappen. Alleen de kleedkamers maken onderscheid tussen de individuele sporters en de teams. Op de fotowand in het paviljoen staan (oude) foto’s en de hoogtepunten uit de geschiedenis van Were Di. Boven die foto’s staan de namen van alle huidige leden.

Fotowand Were Di

Fanatieke oprichtster

Volgens De Jonge is Were Di een échte familieclub. ‘Opa’s en oma’s die vroeger in het 1e speelden, staan nu op de jeu-de-boulesbaan. En als de hockeycompetitie is afgelopen, gaan de mensen de tennisbaan op.’ Het bestuurslid vertelt dat de oprichtster van toen (in 1946) – mevrouw Miep Sikkema – de eerste tegel in de open haard heeft geplaatst. ‘Zondag stond ze nog fris en fruitig Heren en Dames 1 aan te moedigen, voordat ze ging jeu de boulen.’

Nieuw logo

Were Di heeft meteen ook een nieuw logo ontworpen, waarin de Werediaanse leeuw is behouden. Het resultaat is een modern logo met een trotse leeuw die volgens de club moed en overwinning uitstraalt. Maar het is ook een vriendelijke leeuw, die past bij de gezellige familieclub die Were Di Tilburg is, zo vermeldt het persbericht.

Were Di Logo_algemeen

De officiële opening van het ‘Were Di Paviljoen’ staat gepland voor 24 en 25 juni. Maar waarom heet het nieuwe gebouw paviljoen en niet ‘gewoon’ clubhuis? ‘Het heet ‘paviljoen’ omdat clubhuis de lading niet dekt. Daar is het veel te chique voor,’ stelt De Jonge trots.


3 Reacties

 1. KareldeBeer

  Goed bezig Were Di, succes ermee! (n.b. en 'onze' Jos uit Vet. L al in het nieuwe logo terug te vinden, dat heeft ie snel gefikst....)

  1. frankvansprang

   Karel je hebt helemaal gelijk het is n mooi club huis en als je die foto,s ziet zie je nog n bekende oftewel Cathy woudenberg schroder

 2. Were Di VA Hans

  Als je de foto in het artikel bedoelt: dat is Madelon Beliën (inmiddels Da Gai). Ook een oud-international...


Wat vind jij? Praat mee...