Push kent nu ook E-hockeyafdeling

Bij BHV Push hebben ze er sinds het begin van de maand een nieuwe tak van hockey bij. De E-hockeyers van BISO ’65 hebben namelijk de overstap gemaakt naar de club uit Breda. Het doel is om op die manier ook op sportief vlak te kunnen werken aan een optimale integratie in de maatschappij. 

‘In het kader van integratie is dit een heel goede stap in de juiste richting’, zegt voorzitter Michael de Rooij. ‘Voor ons is het een verbreding in de hockeysport an sich. Via deze weg hopen we een mooie wisselwerking tussen de reguliere sport en de E-hockeyers te kunnen krijgen.’ Bij Push zijn ze niet onbekend met niet-reguliere hockeyers. De Brabantse club biedt namelijk ook de mogelijkheid om LG- en G-hockey te beoefenen.

‘Het doel is door middel van samenwerking de integratie te stimuleren. Dat uit zich natuurlijk wat minder makkelijk dan je het zegt, maar er zijn genoeg manieren om het te bewerkstelligen. Zo is het niet ondenkbaar dat spelers van Heren of Dames 1 langsgaan bij de E-Hockeyers om een keer te ervaren hoe het is om in een elektrische rolstoel te hockeyen. Ook worden in ons clubhuis aanpassingen gedaan zodat het rolstoeltoegankelijk is.’ Als laatste stipt De Rooij ook commissies binnen zijn vereniging aan. Mensen in een rolstoel worden betrokken bij commissies en kunnen als ze dat willen ook zitting in een commissie nemen.

Presentatie

Ondanks dat de E-hockeyers al sinds 1 augustus in training zijn, moeten ze nog officieel worden gepresenteerd. Dat gaat gebeuren tijdens de Stad Breda Cup, die op 20 augustus op Push wordt georganiseerd. In sporthal de Bress (naast het complex van Push) vindt dan een officiële kick-off plaats, waarna de E-hockeyers een demonstratie zullen verzorgen om hun sport te introduceren.

En als er (competitie-) wedstrijden worden afgewerkt door de nieuwste afdeling van Push? ‘Dan ben ik daar op regelmatige basis bij aanwezig, net zoals bij alle andere wedstrijden. Ik ga, net zoals mijn medebestuursleden, mijn best doen om overal zo veel mogelijk bij te zijn, maar met bijna 2500 leden is dat niet altijd even makkelijk’, aldus Michael de Rooij.


Wat vind jij? Praat mee...