’t Veld vertelt: kampioen in de allerlaatste seconde!

Toen we jullie vorige week vrijdag vroegen om je verhalen van de velden te delen, doelden we eigenlijk op verhalen van recent gespeelde wedstrijden. Maar ons verzoek bracht bij Elsemieke van MHC Leusden heel warme herinneringen naar boven aan het gewonnen kampioenschap van haar toenmalige team MA3 in het seizoen 2011-2012.

Nog 2 minuten op de klok…

De meisjes van Leusden speelden hun laatste wedstrijd van de competitie om het kampioenschap. De Holestick uit Scherpenzeel was de tegenstander. Zoals een echte kampioenswedstrijd betaamt, was het een spannende pot waarbij het voortdurend gelijk op ging. Leusden moést winnen. Want niet alleen bij verlies, ook bij gelijkspel zou het kampioenschap aan hun neus voorbij gaan. Met de 3-2 voorsprong voor Leusden 5 minuten voor tijd, leek de winst kat in het bakkie.

Totdat De Holestick – voor een thuispubliek – de gelijkmaker scoorde. En er waren nog maar 2 minuten te spelen. Met een heuse ‘nu-of-nooitmentaliteit’ besloten linksbuiten Elsemieke en de centrumspits er nog één keer voor te gaan. Letterlijk in de állerlaatste seconde passeerde Elsemieke de Holenstickse keepster. De scheids floot daarna meteen voor het einde van de wedstrijd, en dus… kampioen!

In de zevende hemel

Heel zuur voor de tegenstander, maar het was groot feest in het Leusderkamp: ‘Ik was in de zevende hemel, mijn team ook en ik heb vijf minuten op het veld gelegen met m’n hele team bovenop me!’, aldus Elsemieke. De Leusdermeisjes zijn tot op de dag van vandaag trots dat ze destijds met zo veel doorzettingsvermogen kampioen zijn geworden.